Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “KTMMOB'nin bir sivil toplum örgütü değil, yasayla kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olduğunu ve yasal yetkilerinin can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik kamusal yetkiler niteliği taşıdığını anladığınız gün epeyce bir mesafe kat edilmiş olacak” ifadelerine yer verdi.

Erhürman’ın paylaşımı şöyle:

“15 Kasım'da törenlerle açılışı yapılan Pandemi Hastanesi'nin hala devreye girememiş olmasının bir sebebi de elektrik bağlama sorunuymuş. Bu da Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nden (KTMMOB'den) vize alınmamış olmasıyla ilgiliymiş. "Bir sivil toplum örgütü böyle bir yatırımın devreye girmesine engel oluyor" diyor hükumet.

KTMMOB'nin bir sivil toplum örgütü değil, yasayla kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olduğunu ve yasal yetkilerinin can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik kamusal yetkiler niteliği taşıdığını anladığınız gün epeyce bir mesafe kat edilmiş olacak!!!”