Cumhuriyetçi Türk Partisi Dış İlişkiler Sekreteri, Girne Milletvekili Fikri Toros sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un 9-10 Mart tarihinde Türkiye'ye yapacağı ziyareti değerlendirerek " Doğu Akdeniz enerji ve doğalgaz projesi çerçevesinde İsrail - Türkiye - Avrupa arasında işbirliği potansiyeli açısından bir “ön keşif” niteliğinde olabilecektir." sözlerine yer verdi.

İşte Fikri Toros'un yapmış olduğu palaşımın tam metni

"Ukrayna savaşı ve Batı’nın Rusya’ya yönelik yaptırımları, küresel enerji pazarını yeniden şekillendireceği gibi Türkiye’nin önünde yeni fırsatlar yaratabilmesi de mümkündür.

Bu bağlamda, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un 9-10 Mart tarihlerinde Türkiye’ye yapacağı ziyaret, Doğu Akdeniz enerji ve doğalgaz projesi çerçevesinde İsrail - Türkiye - Avrupa arasında işbirliği potansiyeli açısından bir “ön keşif” niteliğinde olabilecektir.

Avrupa’nın enerji temini noktasında Rusya’nın olmayacağı bir denklemde, Türkiye’nin alternatif enerji koridorunun kesiştiği ülke konumuna gelmesi mümkündür.

Bu çerçevede, Kıbrıs’ın çekirdek konumunda olduğu Doğu Akdeniz’de yeni hareketlenmeler yaşanması şaşırtıcı olmayacaktır…"