Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne Milletvekili Fikri Toros, “Belediyeler reformu" diye lanse edilen yasa tasarısının, usulen ve hukuken birçok hata içermekte olduğunun kanıtlandığını ifade etti.

“Başarısı kanıtlanmış evrensel reform usullerini dikkate almayan, yerinden yönetim ilkesi içermeyen ve halkın onayını almayan bir birleştirme yasası, demokrasimize yeni bir darbe vuracağı gibi sorunları derinleştirecek ve yerel yönetimleri deforme edecektir!” diyen Toros, bunu önlemek için Meclis’te devam eden mücadelelerinin, halkın katılımıyla güçleneceğini ifade etti. Fikri Toros, “unutma, sensiz bir kişi eksiğiz…” dedi.

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

“Belediyeler reformu" diye lanse edilen yasa tasarısı, usulen ve hukuken birçok hata içermekte olduğu kanıtlanmıştır. Bunların düzeltilmesi ve bahsekonu yasanın gerçek anlamda bir reform niteliğinde olabilmesi için CTP Milletvekilleri olarak komite aşamasında ortaya koyduğumuz uyarıları bugün de genel kurul aşamasında detaylandırarak tekrarlıyoruz.

Bilinmelidir ki, amaç doğrultusunda başarısı kanıtlanmış evrensel reform usullerini dikkate almayan, yerinden yönetim ilkesi içermeyen ve halkın onayını almayan bir birleştirme yasası, demokrasimize yeni bir darbe vuracağı gibi sorunları derinleştirecek ve yerel yönetimleri deforme edecektir!

Bunu önlemek için Meclis'te devam eden mücadelemiz, siz halkımızın katılımıyla güçlenecektir.

Unutma, sensiz bir kişi eksiğiz...