NORTH CYPRUS UK-ÖZEL

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman,  Meclis kürsüsünden, Meclis Başkanı Zorlu Töre’ye bir takım eleştirilerde bulundu.

Töre’nin Cumhuriyet Meclisi Başkanı imzasıyla Meclis adına Avrupa Parlamentosu Başkanı’na mektup yazdığını, ancak kendilerine bu konuda bilgi vermediğini söyledi. Erhürman yine, Meclis’te var olan heykellere ilaveten yeni heykel inşasına başlandığını, bundan da ne siyasi partilerden oluşan danışmanın ne de gurup başkanlarının haberdar edilmediğini kaydetti. Tufan Erhürman,  Meclis adına yapılan bu tür faaliyetlerden haberdar olmak istediklerini belirtti ve Meclis Başkanı Töre’den konular hakkında açıklama yapmasını talep etti.

Kürsüye çıkan Meclis Başkanı Zorlu Töre, Avrupa Parlamentosu Başkanı’na gönderilen mektubun Dışişleri Bakanlığı tarafından yazıldığını, kendisinin imzaladığını söyledi. Mektubun hidrokarbon ve Maraş konusuyla ilgili Avrupa Parlamentosu Başkanı’na cevap niteliğinde olduğunu ifade eden Töre, muhalefetin Meclis Genel Sekreterliği tarafından bilgilendirildiğini iddia etse de, muhalefet bu iddiayı ret etti.

Zorlu Töre kürsüde olduğu sırada kendisinin iddialarını konuşarak ret eden CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a “dinlemesini bil. Saygılı ol” tarzında hitamlarda bulundu.

Daha sonra Meclis’e yapılan heykeller konusunda konuşan Töre, Meclis’teki Atatürk ve Dr. Fazıl Küçük heykellerinin eskidiğini, bu nedenle yeni heykeller yapmaya karar verdiklerini, bu heykellerin Atatürk, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş heykelleri olacağını söyledi. Töre’nin CTP’yi Atatürk karşıtı ve Denktaş karşıtı olarak ilan etmesinin ardından Meclis karıştı. CTP vekilleri Töre’ye sert tepki gösterdi