CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), 23-25 Eylül 2021 tarihlerinde Hırvatistan’ın Dubrovnik şehrinde gerçekleşen Avrupalı Maaşlı Doktorlar Federasyonu (FEMS)’nun Genel Kurulu’nda oyların %96’sını alarak tam üyeliğe kabul edildi.” İfadelerine yer verdi.

İşte o paylaşım:

FEMS, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İtalya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya ve İspanya gibi Avrupa’nın çeşitli ülkelerinin önde gelen hekim sendikaları ve meslek örgütlerinin  temsil edildiği bir federasyondur.

Avrupalı doktorların çalışma koşulları ve saatleri, güvenlikleri, mesleki risklerden korunmaları, eğitimleri, liderlikleri, maaş ve ücretlerinin iyileştirilmesi, ulusal ve uluslararası sağlık politikalarının geliştirilmesi, hasta güvenliği, kaliteli sağlık hizmeti FEMS’in başlıca ilgilendiği konulardır.

Ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin uluslararası standartlardan yoksun olması, doktorların kötü çalışma koşulları, alt yapı eksiklikleri, hasta güvenliği zaafiyeti, yetersiz sağlık hizmet kalitesi, yanlış sağlık politikaları ile mücadele etmek içinde bulunduğumuz koşullarda birçok çıkmazı barındırıyor. Bu yüzden mücadeleyi uluslararası boyutta Avrupa Birliği içinde bir örgütte  sürdürmenin sorunların  çözümünde yol gösterici ve aydınlatıcı olacağına en başından beri inandım.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’mizin 2014’te FEMS üyesi olmasının ardından Tıp-İş’in üyelik süreci sendika başkanlığını yürüttüğüm 2017 yılında başladı.  Yoğun bir çalışma ile Tıp-İş Haziran 2018’de gözlemci üyelik,  Eylül 2021’de ise tam üyelik statüsüne ulaştı.

Biz kimiz? Kimi temsil ediyoruz? Uluslararası tanınmışlığı olmayan bir ülkenin doktorları ve örgütleri olarak AB içinde kendimizi tanıtmamız ve tarif etmemiz gerçekten hiç kolay olmadı ama birlikte çalışarak başardık. Biz Kıbrıs’ın kuzeyinde, hastanelerde çalışan Kıbrıslı Türk doktorlarız. Tarihsel öneme sahip bu başarıda birçok meslektaşımın emeği vardır: Filiz Besim, Kenan Arifoğlu, Ahmet Özant, Ahmet Varış, Arif Ersoy, Özlem Gürkut, Serdar Dalkılıç, Mustafa Taşçıoğlu, Elşen Mülazimoğlu.

Bir kez daha Kıbrıslı Türkler’in uluslararası toplum ve uluslararası hukuk içinde kalmasını sağlayacak, ayrılıkçı değil birleştirici politikaların ne kadar gerekli ve önemli olduğu gerçeği ile yüz yüze geldik. Tıp-İş artık Avrupalı bir sendikadır ve üyeleri bundan böyle Avrupalı Maaşlı Doktorlar Federasyonu’nun üyeleridir ve en önemlisi Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası - Tıp-İş AB sağlık politikalarının oluşum süreçlerinin bir parçasıdır. Bu sorumluluk ve bilinçle ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin arzulanan düzeye ulaşması, Tıp-İş’in FEMS üyeliğinin ülkemize kazanımlar ve başarılar getirmesi en büyük dileğimdir. Başladığım işi bitirmenin verdiği huzurla bundan sonraki çalışmaları yürütecek olan meslektaşlarıma başarılar dilerim.