Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatınca 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Bursa’da 2 gün sürecek resmi açılış etkinlikleri başladı.
İstanbul üzerinden Bursa’ya giden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Bursa 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti” açılış törenine katıldı.

Açılış töreni öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, “yüreğimiz bir kaderimiz bir gönlümüz bir soyumuz bir. gelecekte de birlikte olmak düşüncesiyle Türk Devletleri Teşkilatına ve Türksoy Ailesine bir kez daha teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi.

Bursa’nın Türk Tarihinde çok önemli bir şehir olduğunu söyleyen Tatar, Türksoy’un aldığı kararla kültür başkenti olarak ilan edilmesinin çok yerinde bir karar olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasında, “bizim köklerimizde barış ve huzur var. Biz Kıbrıs’ta yıllardır cefalar çektik. Yıllardır Kıbrıs’ta acımasız saldırılara uğradık. Yıllardır Kıbrıs’ta haksızlıklar, hukuksuzluklar, her türlü insan hakları ihlalleri verdiğimiz mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle bir devlet kurduk. O devletin adı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir” ifadelerine yer verdi.

Devleti yaşatmak, güçlendirmek ve bu coğrafyada Türk varlığının daha da güçlendirilmesi için, Doğu Akdeniz’de Mavi Vatan’daki pozisyonların birtakım önemli ulusal çıkarların korunmasında güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti işbirliğinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Tatar, “yakında inşallah bizlerde Türk Devletler Teşkilatının TÜRKSOY’un pozisyonunda bizlerinde haklı yerini almasıyla bizlerde büyük Türk Dünyası’nın bir parçası Doğu Akdeniz’de Türklük ‘ün temsilcisi olmanın mutluğunu hep birlikte yaşayacağız” dedi.BRT