Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Emekli Subaylar Derneği’nin Milli Mücadele Madalya Takdim törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, burada yaptığı konuşmada Milli Mücadelenin onur, haysiyet meselesi olduğunu vurguladı ve ekledi..

“Tüm dünyaya bağımsızlığımızı özgürlüğümüzü haykırıyoruz. Yeni Politikamız iki eşit egemen devlet olarak varlığımızı kabul ettirmek”….

Törende, mücadele yıllarında Türklerin haklı davasına destek veren İsveçli Teğmen Lars Willy Lindh’e dernek onur üyeliği ve rozeti verildi ayrıca Cumhurbaşkanı tarafından plaket takdim edildi.

Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği’nin düzenlediği Milli Mücadele Madalya Takdim töreni gerçekleştirildi.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nda gerçekleşen törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanısıra Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Piyade Albay kadir Bayraklı , Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Atilla Karaca, emekli Subaylar Derneği üyeleri ve konuklar katıldı.

Tören saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende daha sonra Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği Başkanı emekli yüzbaşı Kazım And bir konuşma yaptı, milli Mücaelenin önemine işaret etti.

And, “Aramızda olan kahraman subaylarımız ile ebediyete intikal etmiş olan silah arkadaşlarımızın cefakar yakınlarına, hakları ve yadigarları olacak kendileri ve ailelerinin taşıdıkları gururun bir nişanesi olan madalyalarını sunacak olmanın mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.

And, siyasilere de seslenerek Türk gençliğinin tarihini ve mücadele yıllarını daha iyi öğrenebilmeleri için verilecek Milli Güvenlik derslerinde hiçbir karşılık beklemeden ders vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Kıbrıs Türk halkını geleceğe hazırlayan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın hergeçen gün güçlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasında o dönem vatanları için canlarını ortaya koyarak hayatlarını kaybedenleri rahmet ve minnetle andı..

Cumhurbaşkanı Tatar “Milli Mücadele bizim için onur haysiyet meselesidir. Bütün dünyaya bağımsızlığımızı özgürlüğümüzü haykırmak istiyoruz. Yeni politikamızla iki egemen eşit devlet olarak varolmak istiyoruz.1974 öncesine dönmek istemiyoruz. Türk askerinin Ada’dan ayrılmasını asla kabul etmeyiz. Kendi egemen kendi hür yaşama talebimiz dünya devletleri tarafından da görülmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 29 subay ve subay yakınına Milli Mücadele madalyaları takdim edildi.

Törende mücadele yıllarında Rumların taaruz hazırlıklarını görerek BM’nin tedbir alması için uğraş veren ve Kıbrıslı Türklerin yanında yer alan İsveçli Teğmen Lars Willy Lındh’e dernek onur üyeliği ve rozeti verildi ayrıca Cumhurbaşkanı Tatar tarafından plaket takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Lındh’e plaketi takdim ederken Dünya tarihinde böyle cesur insanlar da çıkabiliyor” diyerek cesareti için Teğmen Lindh’e teşekkür etti.

Plaketi alan İsveçli Teğmen Lars Willy Lindh’de Türkçe olarak yaptığı konuşmasında çok mutlu olduğunu ve onur duyduğunu ifade etti.

Tören madalya takdimleriyle tamamlandı.