Ulusal Birlik Partisi’nin hafta sonu yapılan 22’nci Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne girmeye hak kazanan 70 kişi belirlendi.

Parti meclisi üyeliğini kazananların belirlenmesi için pazartesi günü başlayan sayım bu sabah tamamlandı.

182 kişinin başvurduğu 70 kişilik Parti Meclisi üyeleri açıklandı.

Yenilenen UBP Parti Meclisi ilk toplantısını ise UBP Genel Başkan Faiz Sucuoğlu başkanlığında YDÜ Büyük Kütüphane toplantı salonunda yaptı.

UBP Parti Meclisi toplantısı öncesinde ise Ulusal Birlik Partisi Meclis Grubu toplandı.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu başkanlığında gerçekleştirilen UBP Meclis Grubu toplantısı, Sarayönü’ndeki UBP Merkez Binası’nda yer aldı.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, Parti Meclisi toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, UBP’nin olağan kurultayını yaptığını ve seçimlerin sonuçlandığını söyledi.

Bir kaç itiraz olduğunu ve bunların değerlendirileceğini ifade eden Sucuoğlu, Kurultayda gösterilen olgun tavır, anlayış ve birlik beraberliğe teşekkür etti ve “yeni bir dönem başlıyor” dedi.

Sucuoğlu, alışılmışın dışında radikal kararlarla adımlar atacaklarını, kangreni merhemle tedavi etmeyip kesip atacaklarını söyledi.

Partide disiplin ve otoritenin hakim olacağını ifade eden Sucuoğlu, hükümet oluşumu sonrası 4-5 ay içinde parti tüzüğünün güncelleneceğini, partiye yakışır herkese eşit yaklaşan, partinin önünü açacak bir tüzük hazırlanacağını ve tüzük kurultayına gidileceğini kaydetti.

Örgütsel yapıya da çok ciddi önem vereceklerini ifade eden Sucuoğlu, tabanın önemine vurgu yaptı, örgütsel yapıya ağırlık verilerek, daha da güçlendirileceklerini ve örgüt başkanlarının ağırlığını artıracaklarını dile getirdi.

“Biz sağlam duracağız ki ülke de sağlam durabilsin” diyen Sucuoğlu, yoğun bir sürecin kendilerini beklediğini, hedefin erken genel seçimde tek başına iktidara gelmek sonra da yerel seçimlerde başarılı olmak olduğunu söyledi.