AKEL Genel Sekreteri Stefanu AKEL ve CTP’nin toplumlarımızın ilerici kesimleriyle işbirliği içerisinde oynayacakları önemli rolü vurguladı

AKEL M.K. Genel Sekreteri Stefanos Stefanu dün gerçekleştirilen Cumhuriyetçi Türk Partisi 28. Olağan Kurultayı’na katıldı. AKEL eski Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve PEO Genel Sekreteri Sotirulla Haralambus ile birlikte katıldığı CTP Kurultayı’na çalışmalarında başarılar dileyen Stefanu mesajında “Milliyetçilik ve şovenizmin, kabul edilemez iki devletli çözüm tezinin yeniden canlandırılmasına ve/veya öne sürülen başka sözde yeni fikirlere karşı, Kıbrıs'ta kalıcı barış, güvenlik ve refah için tek yolun federal çözüm olduğuna ikna etme yönünde önemli ve büyük çabayı sürdürmeliyiz” diye belirtti.

Var olan tüm zor koşullara rağmen, hem Kıbrıs sorununu çözüme kavuşturma çabalarına hem de çözüm ve ortak vatanımızın yeniden birleşmesi için mücadelede Kıbrıslıların tümünü harekete geçirme ihtiyacına yapıcı bir şekilde katkıda bulunmak için AKEL ve CTP’nin toplumlarımızın ilerici kesimleriyle işbirliği içerisinde oynayacakları önemli rolü vurgulayan Stefanos Stefanu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarında belirtildiği şekilde siyasi eşitliğe sahip iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümü için AKEL ve CTP’nin yıllardır mücadele ettikleri gerçeğinin altını çizerek, “Hristofyas-Talat döneminden 2017'ye kadar iki taraf arasında varılan yakınlaşmaların ve Guterres çerçevesinin çözüm zeminine somut bir içerik verdiği görüşündeyiz. Gelecek müzakere çabasının Crans Montana'da kalınan yerden başlanarak dayanması gereken temel budur” diye ekledi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi 28. Olağan Kurultayı’na

AKEL M.K. Genel Sekreteri Stefanos Stefanu’nun mesajı

Sevgili dostlar, yoldaşlar,

28. Olağan kurultayınızı gerçekleştirmeniz vesilesiyle Cumhuriyetçi Türk Partisi liderliğine, kurultay delegelerine ve tüm üyelerine AKEL Merkez Komitesi’nin en içten selamlarını iletiyorum. Kurultayınız, Kıbrıs sorununda son derece olumsuz gelişmelerin yaşandığı, adamızda ve daha geniş bölgede istikrar açısından tehlikelerin var olduğu bir dönemde gerçekleştiriliyor.

Milliyetçilik ve şovenizmin, kabul edilemez iki devletli çözüm tezinin yeniden canlandırılmasına ve/veya öne sürülen başka sözde yeni fikirlere karşı, Kıbrıs'ta kalıcı barış, güvenlik ve refah için tek yolun federal çözüm olduğuna ikna etme yönünde önemli ve büyük çabayı sürdürmeliyiz.

Kıbrıs sorununun çözümünün, Kıbrıslıtürklerin toplumsal varlığını ve iradesini korumak için sürdürdüğünüz zorlu mücadele açısından da önemli bir zaferi teşkil edeceğinden eminiz.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarında belirtildiği şekilde siyasi eşitliğe sahip iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümü için partilerimizin yıllardır ortak mücadele ettikleri tartışılmaz bir gerçektir. Hristofyas-Talat döneminden 2017'ye kadar iki taraf arasında varılan yakınlaşmaların ve Guterres çerçevesinin çözüm zeminine somut bir içerik verdiği görüşündeyiz. Gelecek müzakere çabasının Crans Montana'da kalınan yerden başlanarak dayanması gereken temel budur.

Var olan tüm zor koşullara rağmen, hem Kıbrıs sorununu çözüme kavuşturma çabalarına hem de çözüm ve ortak vatanımızın yeniden birleşmesi için mücadelede Kıbrıslıların tümünü harekete geçirme ihtiyacına yapıcı bir şekilde katkıda bulunmak için partilerimiz toplumlarımızın ilerici kesimleriyle işbirliği içerisinde oynayacakları önemli bir role sahiptir.

Kurultayınızın çalışmalarında size başarılar diliyoruz.

Saygılarımla,