Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, en erken zaman halkın iradesine gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu yapının yaşayabilir bir yapı olmadığına dikkat çeken Tufan Erhürman, tek çıkış yolunun erken genel seçime gitmek olduğunu vurguladı. Haber Kıbrıs Web TV’de Ali Baturay’ın sorularını yanıtlayan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Anayasa Mahkemesi’nin bugün verdiği karardan birilerinin ders çıkarması gerektiğine de işaret etti. Tufan Erhürman, sorunun demokrasinin ve Anayasa’nın katledilmesi olduğuna vurgu yaptı. 
Belediye işçilerinin, bu ekonomik krizin ortasında, ‘maaş alabilecek miyim?’ endişesiyle yaşamasının kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Erhürman, “Anayasayı ihlal edip haziran ayını geçiyorlar, sonra da ‘ben ihlal ettim, bu anomaliyi de ben çözeceğim’ diyorlar. 27 Kasım ile özel olarak bir sorunumuz yok, sorun demokrasi ve anayasanın katledilmesidir” diye konuştu. Belediyelerin birleştirilmesiyle ilgili konuşmasına devam eden Erhürman, “Bu yasaya göre Gönyeli de kapatılıyor, Alayköy de kapatılıyor. Günlerce bunları anlattık. Bu kadar sorumsuzluk, iş bilmezlik tarihte görülmedi. Çok yanlış iş yapan UBP hükümeti gördük ama bu kadarı olmadı. Kaos yarattılar. Şeytanlar çıkamayacak bu işin içinden dedik” ifadelerini kullandı. “Geleceksiniz muhalefetle konuşacaksınız, memleket yönetmek maskaralık değildir” diyen Tufan Erhürman, bazı noktalarda mahkemelerin de çaresiz kaldığının altını çizdi.