Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Başbakan Ersan Saner’in Ulusal Birlik Partisi’nin Girne’de düzenlediği etkinliğe katılarak mazbata dağıtmasının haberinin Başbakanlık Basın Bürosu ve Başbakanlık resmi web sitesinde de yayınlanmasına tepki gösterdi. 

Sorakın, Saner’e “Bu ne sayın Başbakan?” ifadelerini kullanarak, bu etkinliğin parti etkinliği mi Başbakanlık etkinliği mi? Sorusunu yönelterek, “Başbakanlığın olanaklarını parti menfaatleri için mi kullanıyorsunuz? Yoksa parti-devlet bütünleşmesine mi heveslendiniz? Yazıklar olsun.” dedi. 

CTP Genel Sekreter Erdoğan Sorakın’ın sosyal medya paylaşımının tamamı şu şekilde: 

“Sn. Ersan Saner UBP’nin Girne’de düzenlediği bir etkinliğe katılıp mazbata dağıtıyor. Bu etkinlik haberleştirilip basına dağıtılıyor. Buraya kadar doğal.  

Ancak bununla kalınmıyor, aynı etkinlik Başbakanlık basın bürosu tarafından, Başbakanlık resmî web sitesinde de yayınlanıyor.  

Bu ne sayın Başbakan. Parti etkinliği başbakanlık etkinliği mi? Başbakanlığın olanaklarını parti menfaatleri için mi kullanıyorsunuz? Yoksa parti-devlet bütünleşmesine mi heveslendiniz? Yazıklar olsun.”