Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkeyi yönettiğini iddia eden zihniyetin müdahalelerle şekillenen ‘koltuk kapmaca oyunu’ sırasında geçirdiği zamanın hem demokratik, hem de ekonomik açıdan çok pahalıya mal olacağını vurguladı. Türkiye ile ilişkilerin tarihin en kötü noktasında olduğunun altını çizen Tufan Erhürman, “Demokratik ve ekonomik fukaralaşmaya yol açan sorunlar masada dururken biz, kimin bakan olduğunu mu konuşacağız” diye sordu.

TV2020’de Şen Candaş’ın konuğu olan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, gündemi değiştirmek amaçlı çok fazla manipülasyonun olduğuna da dikkat çekti.

Geçtiğimiz gün yaptıkları eylemle ilgili soruyu da yanıtlayan Erhürman, mesajın yerine ulaştığını dile getirdi. Ülkede ‘unutturma aygıtları’ olduğunu yineleyen Erhürman, söz konusu aygıtların, anormal olaylar yaşansa bile her şeyi normalmiş gibi konuşmaya devam ettiklerini belirtti. Tepkilerin görünmez kılınmaya çalışılması çabasının devam ettiğini belirten Erhürman, sokağın yaşananları unutmayacağını kaydetti. Erhürman, “Biz sokağa hatırlatmazsak, unutturma aygıtları devreye girerler. Esas meseleleri halkın hafızasından silmeye çalışırlar. Bizim eylemlerimiz durmayacak. Çok daha fazla çalışacağız ve bu yaşananların unutturulmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Demokrasi konusunda en yetkili merciin halk olduğuna dikkat çeken Erhürman, halkın net olarak her şeyi gördüğünü söyledi.