Lefkoşa'nın tanınmış isimlerinden, Arasta'da uzun dönem iş yapan, CTP Milletvekili Dr. Sıla Usar'ın da dayısı Ümit Öztınç, bu sabah Londra'da Covid-19'tan hayatını kaybetti.

1996 yılındaki ekonomik kriz sürecinde İngiltere'ye göç eden isimlerden biri olan 70 yaşındaki Ümit Öztınç'ın iki hafta önce Covid 19 pozitif bulgusu ile tedaviye alındığı öğrenildi.

Vesile Usar'ın kardeşi olan Ümit Öztınç'ın ölümü aileyi sarstı.

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise “Acımız çok büyüktür. Hoşçakal Dayı, huzur içinde uyu güzel insan...” ifadelerine yer verdi.

Sıla Usar İncirli’nin paylaşımı şöyle:

“Dünya Güzeli Bir İnsandın Sen Ümit Dayı

Yaşamın zorluklarla dolu geçse de içindeki umudu hiç kaybetmeden hep çalıştın, ailenin iyiliği için hep mücadele ettin, yılmadın. İnsanları sevdin, yaşamı sevdin, ülkeni çok sevdin. Uzaklarda olsan da aklın, yüreğin hep bu ülkede, bizimle oldu. Dünyadaki milyonlarca insan gibi biz de bugün Covid-19 illetinin en soğuk, en acımasız yüzü karşısında derin bir acı ve çaresizlik içine sürüklendik. Bu salgın rakamlardan ibaret değil, her rakamın ardında onulmaz acılar var. Acımız çok büyüktür. Hoşçakal Dayı, huzur içinde uyu güzel insan...”