Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi tarafından “Sıfır Atık” Projesi kapsamında pilot bölge olarak Bakanlık bahçesi seçildi. Atıkların ayrı toplanması ile ilgili atık kumbaraları Bakanlık bahçesinde üç ayrı alana yerleştirilmiştir.  
Daha yeşil ve sürdürülebilir bir çevre için Çevre Koruma Dairesi tarafından başlatılması hedeflenen Sıfır Atık Projesinin ülkemizde tüm kamu kurum ve kuruluşlarda uygulanması ve hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmalar Bakanlığın rehberliğinde her geçen gün yaygınlaştırılması ile ilgili çalışmalara hız verilmiştir.
Bu kapsamda atık kumbaraları, personelin kolayca ulaşabileceği noktalara yerleştirildi. Farkındalık ve bilgilendirme afişleri, kumbaraların üstüne, kolayca görülebilecek şekilde asılmıştır.
Sıfır Atık uygulamasıyla atıkların kaynağında ayrı toplanarak geri dönüşümünün sağlanması ile hammadde ve enerji israfının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda geri kazanılabilir atıkların yoğun olarak oluştuğu kamu kurumları, eğitim kurumları, hastaneler, otel ve restoranlar ile büyük iş yerleri başta olmak üzere Sıfır Atık Projesi’nin hayata geçirilmesi hedeflenmektedir.