Ülkemizin sevilen isimlerinden eski sendikacı ve akciğer hastası Mehmet Seyis, yıllardır tedavisini yürüten doktoru Mustafa Akansoy’un, Mağusa Hastanesi’nde hasta bakmasına izin verilmediği için rahatsızlığının ileriye seviyeye ulaştığını söyledi.

Ev içinde oksijensiz banyo ve lavaboya dahi gidişinin sorun olmaya başladığın, oksijen seviyesinin 45-60 bandına düştüğünü ifade eden Seyis, kendisini yıllardır Mağusa Hastanesi’nde tedavi eden ve gerekli muayeneyi yapan doktoru Mustafa Akansoy’un, Mağusa Hastanesi’nde yeniden hasta kabulüne izin verilmemesi halinde hastane önünde eylem yapacağını açıkladı.

Mehmet Seyis, sağlığının artık ayakta bile zor duracak seviyede olması nedeniyle Mağusa Hastanesi’nde yapacağı eylemde kendisine müdahale edilmesi durumunda, kendisine müdahale edenlerin “cinayetle” bile yargılanabileceklerini dile getirdi. Seyis, doktorunun yeniden Mağusa Hastanesi’nde hasat tedavi edebilmesi için geçtiğimiz haftalarda imza kampanyasına katılmıştı.

“Doktorum onurlandırılması gerekirken, hastaneye girişi yasaklandı”

İşte Seyis’in ilgili paylaşımının tam metni:

“Ben kendi halimden anlıyorum, gerçekten iyi değilim. Burnumdan oksijen çıkar çıkmaz, okijenim düşmeye başlar. Ev içinde banyo lavaboya gidişim bile sorun olmaya başladı, o durumlarda oksijen 45-60 aralarına düşüyor.

Şimdi Doktorumu ararsam “hemen ambulans çağır hastahaneye git” diyecek ama anlaşılmaz bir şekilde Başhekim veya Mağusa hastahanesi idaresi sayesinde Mağusa hastahanesinde beni muayene edip örneğin tomografi, tahliller vs gibi işleri yaptıramayacak, servislerde bakamayacak. Sanki de kendi özel hastahaneleri…

Diyelim ki; bana özel, doktoruma izin verildi. Bunu asla ben kabul etmeyeceğim. Ben artık yalnız değilim ki, ayni durumda olup doktorunu değişmek istemeyen başka hastalar da var. Böyle bir şeyi benim kabul etmem onlara ihanet olur. Aynı zamanda Doktorumun da aşağılanmasına neden olur ki o bunu hak etmiyor. Başarıları ile anılan Doktorumuzun onurlandırılması gerekirken böyle bir muameleye tabi tutulmasını asla kabul etmem.

Şimdi Lefkoşa’ya gitsem vayyy. O zaten beni o kadar yoruyor ki ömrümden eksiltiyor. Ama gitmezsem de vay ki ne vayy. Yine de bayramdan sonraya kadar dayanıp önce Mağusa Hastahanesi önünde bir eylem yapmalıyım. Cuma gününe mi, yoksa sonraki haftanın ilk gününe mi karar vermeliyim.

Bu arada umarım hiçkimse bana hastahane önünde “orada oturamazsın, burda duramazsın” diye müdahale etmeye kalkmaz. Emin olunsun ki hastahaneye giden hiçbir hastanın haklarını ihlal etmeyeceğim ve onların hizmet almasına engel olacak hiçbir harekette bulunmayacağım.

Eğer bana bunlara rağmen görevlendirilen birileri müdahale edecek olursa bilsin ki bu işin sonunda "Cinayet" ile de yargılanabilir. Kimse üzerime dokunmadan bile düşecek gibiyim artık. O kadar kötüyüm şimdiden uyarayım. Umarım 5-6 gün daha dayanabilirim. Dayanabilirsem de umarım bu sorun o güne kadar çözülür.”