Dev-İş eski Genel Başkanı Mehmet Seyis, yeni kullanmaya başladığı 10 litrelik oksijen konsantratörünün aylık elektrik sarfiyatının 450-500 KW arası olduğunu, faturada katlamaya girdiği için de yalnız cihazın elektrik bedelinin 1700 ve 2000 TL civarında olduğunu bildirdi.

“Bu ülkede hasta olmanın bedeli bu” diyen Seyis, oksijen solumanın dahi paran varsa yapılabileceğini dile getirdi.

Mehmet Seyis, Türkiye dahil Avrupa’nın bütünün de makinelere bağlı yaşayan insanlara elektrik desteği sağlandığını bildirdi.

Kendisinin bu konuda Sağlık Bakanı’na 4 ay önce durumu anlatan bir dilekçe verdiğini söyleyen Seyis, ancak dilekçesiyle ilgili Sağlık Bakanlığı’ndan hiç ses çıkmadığını anlattı.

İşte Seyis’in ilgili paylaşımı:

Bir süre önce kullandığım 5 litrelik oksijen konsantratörü (aylık elektrik sarfiyatı 230 KW civarı idi) artık bana yetemediği için 10 litrelik bir makineye geçmek zorunda kaldım. Bu makinenin aylık elektrik sarfiyatı 450-500 KW arası. Faturada katlamaya girdiği için yalnız bunun elektrik bedeli aylık 1700 - 2000 TL civarı.

Bu ülkede hasta olmanın bedeli bu. Oksijjen soluman dahi paran varsa olacak. Yahu kullanamayan ölecek diyoruz, kimin umurunda… Avrupa’nın bütünü ve Türkiye dahi dünyanın birçok yerinde makinelere bağlı yaşayan hastalara elektrik desteği sağlanıyor. Yok Etiopyada sağlanmaz herhalde…

Ben bu konuda Sağlık Bakanına 4 ay kadar önce durumu anlatan ve tüm bu hastalara katkı yapılmasını talep eden bir dilekçe vermiştim ama ses yok Tıısss… Herhalde dilekçem ya çekmecesinde ya da çöpe gitmiştir.

Hala anlamıyorlar. Doktora erişimde zorluk çıkarıyorlar, oksijen solumamızda zorluk çıkarıyorlar. Gerçekten ölmemizi mi bekliyorlar. Burdan çağrımızı yineliyorum. Hastalarımıza sahip çıkın ve başka yerlerde olduğu gibi bu konuda gerekli desteği sağlayın.