CTP Milletvekili adayı Seran Aysal, sosyal medya hesabından “23 Ocakta Külliye de gündemden kalkacaktır!” başlıklı bir paylaşımda bulundu.

İşte o paylaşım:

“23 Ocakta Külliye de gündemden kalkacaktır!

Hükümetin KKTC 2022 Mali Yılı Bütçesinin %4.5 kısmı Külliye yapmak için ayrıldığını seçime günler kala açıklanması süpriz değildir.

Topluma yapılmış büyük bir saygısızlık ve haddini aşmanın ötesinde gündemi değiştirmek, seçime yönelik belli odaklar üzerinde algı yaratma ve yaftalama taktiğini devreye koyarak seçmenin tercihi üzerinde tahakküm kurmaktır.

Her geçen gün yaşadığımız sıkıntıları tekrar tekrar yazmaya, ülkedeki eksiklikleri sıralamaya gerek yoktur her birimiz iliklerimize kadar hissetmekteyiz ve bilmekteyiz.

Çözüm üretme yeteneği olmadığını her konuda tecrübe ettiğimiz, yönetsel kapasitesi ve gailesi olmayan Sucuoğlu hükümeti ve partisi soğuk savaş dönemi taktikleri ile halkımızı kandırıp seçim kazanacağını zannetmesi hem UBPnin panik halinde olduğunu hem geriye düştüğünün açık göstergesi hem de halkımızın aklıyla ve iradesi ile dalga geçmektir. O kadar da meydan boş değil Sucuoğlu! Sucuoğlu belli ki Kıbrıslı Türkleri çok hafife almaktadır.

Ayrıca İnsanımız işsizlik, aşsızlık ve gelecek endişesi çekerken Külliye yapma iştahı ve hayranlığı ile koltukta kalma uğruna kendi insanını yok sayarken, anlaşılan TC yetkililerine şirin görünme ve kendini isbat ederek üzerindeki çiziği sildirme hamlesi olduğu da açıktır. Böylesi basit kraldan fazla kralcılık siyasi hamleleri ile güven kazanacağını düşünmek TC yetkililerine de saygısızlıktır.

23 Ocakta seçmen iradesi ile KÜLLiYE TOPLUMUN GÜNDEMİNDEN KALKACAKTIR. Bahse konu mali kaynakta diğer kaynaklarımız da Kıbrıslı Türklerin refahı ve hayat kalitesinin artırılması ve ülkemizde tutunmaları için kullanılacaktır.”