Sosyal Adalet Hareketi Başkanı Saffet Aşıksoy tarafından “Kıbrıs Anket” isimli sosyal medya sayfasından yapılan anketin sonucuna göre 2020 Cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman olacak.

Bu akşam saat 20.00’da Saffet Aşıksoy’un kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımla açıklanan anketin; çok detaylı ve katılımın oldukça yüksek olduğu belirtildi.

Ankete göre, katılımcıların ilk turda hangi adaya oy vereceksiniz sorusuna %36,3 Mustafa Akıncı, %27,1 Tufan Erhürman, %14,2 Ersin Tatar, %13,4 Serdar Denktaş, %4,8 Erhan Arıklı, %2,8 Kudret Özersay, % 0,1 Fuat Türköz ve %1,3 oy kullanmayacağım yönünde oy kullanıldı.

Ankette, 2’nci tura Tufan Erhürman ve Mustafa Akıncı’nın kalması halinde CTP Lideri Tufan Erhürman’ın seçimi kazanacağı yönünde sonuç ortaya çıktı. Ankette, 2’nci %50,3 Tufan Erhürman, %49,7 Mustafa Akıncı’nın oy alacağı belirlendi.

Ankette Başbakan Ersin Tatar ve Ana muhalefet lideri Tufan Erhürman’ın 2’nci tura kalması halinde yine Erhürman’ın seçimin kazanacağı yönünde bir sonuç ortaya çıkarken, Erhürman’ın %78,2 oy alacağı, Tatar’ın da %21,8 oy oranında kalacağı belirlendi.

Ankette sorular arasında 2’nci tura Akıncı ve Tatar kalması halinde “ne olur?” sorusu da vardı. Buna göre Mustafa Akıncı’nın, Ersin Tatar ile 2’nci tura kalması halinde seçimi kazanacağı görülüyor. Akıncı, %76,8, Tatar ise 23,2 oy alacağı belirtildi.

Anketin sahibi Saffet Aşıksoy anket sonuçlarını paylaşımında gerçek seçim sonuçlarının bu ankete yakın olacağını düşündüğünü belirtti ve şu ifadelere yer verdi:

“Çok detaylı bir anket oldu. Katılım çok yüksek.
Her kesime ulaşabilmesi için farklı kitlelerin olduğu gruplarda da paylaşıldı anket.
Tabii ki herşey sandıkta belli olacak ama seçim sonuçları bu ankete yakın olacağını düşünüyorum.
Her ne olacaksa olsun, çok çekişmeli bir seçim olacağı belli. Tüm adaylara ve halkımıza hayırlı bir seçim süreci ve seçim sonucu diliyorum.”