Dev-İş eski Başkanı ve CTP eski Milletvekili Hasan Sarıca, piyango biletlerinin üzerine EOKA’cıların resimlerinin kullanılması olayında işin sadece “vatan-millet” boyutunun tartışıldığını ancak, bu fotoğrafı kullanan Piyangolar Birimi ile Cumhurbaşkanlığı’nın telif hakkı gözetmediği için, Fasıl 264’e göre suç işlediklerini açıkladı. 
En başta devletin eğer bir resim, müzik ve metin kullanacaksa bunun sahibini bulmak, izin almak ve telif hakkı ödemek zorunda olduğuna vurgu yapan Sarıca, “aksi halde bu resmin sahibi gelir ve dava açtırabilir. Tüm basılanları yani tüm biletleri talep edebilir, baskı kalıplarını alabilir ve daha neler. Savcılık derhal harekete geçmelidir” dedi. 

İşte Hasan Sarıca’nın ilgili paylaşımının tam metni:


DEVLET SUÇ İŞLEDİ
Telif hakkı ile ilgili mahkemeler net sitesinde arama yaptım. Karşıma Fasıl 264 Telif Hakları Yasası çıktı.
Cumhurbaşkanlığı ve Piyangolar birimi EOKA'cıların resmini kullandı. Meselenin "vatan-millet" boyutu epey tartışıldı. Sonuç olarak ortada bir "ihmal ve dikkatsizlik" var görüş ve savunmaları ağır bastı. İş unutulmaya terkedildi. Seçim zamanı yine gündeme gelir sanırım.
Bence konunun daha vahim bir boyutu var. Bu resmi çekenin ve/veya resimde bulunanlarla ilgili telif hakkı pek ilgi görmedi. Yani bu resmi çeken çeşitli hakları var. Fasıl 264'de göre her iki kurum da SUÇ İŞLEMİŞTİR. 
En başta devlet eğer bir resim, müzik ve metin kullanacaksa bunun sahibini bulmak, izin almak ve telif hakkı ödemek zorundadır. Bu resmin sahibi gelir ve dava açtırabilir. Tüm basılanarı yani tüm biletleri talep edebilir, baskı kalıplarını alabilir ve daha neler. Savcılık derhal harekete geçmelidir.
Devlet, telif haklarına saygı göstermeyip SUÇ işledi. Özetle DEVLET'İ yönetenler BİLEREK VE İSTEYEREK SUÇ İŞLEDİ. SAVCILIĞIN SEYRETME HAKKI YOKTUR. Bu suçu işleyenler ve sorumluları hakkında DERHAL İŞLEM YAPILMALIDIR