Ulusal Birlik Partisi (UBP) Başkan Vekili Hamza Ersan Saner bugün bir televizyon programında yaptığı açıklamada hükümet kurma görevini iade etmeyeceğini, bir hükümet kurmak için çalışmalarına son dakikaya kadar devam edeceğini belirtti.

Hamza Ersan Saner’in herhangi bir hükümet kuramaması halinde görevi Cumartesi günü saat 10.30’a kadar Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a iade etmesi gerekiyor. UBP’nin içinde bulunduğu hükümet senaryolarını bir kez değil neredeyse üç kez deneyen Saner, bugüne kadar reform veya seçim hükümeti kurabilme konusunda bir başarıya ulaşamadı.

“İade et” çağrısı

Öte yandan, Saner hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a iade etmemesi tepkilere de neden oluyor. Son günlerde hem vatandaşlar hem de medyada önemli isimler Saner’i görevi iadeye davet etti. Ayrıca, CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı başta olmak üzere bazı siyasilerde aynı çağrıyı tekrarladı. Önceki gün HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu UBP’nin azınlık hükümetine destek vermeleri konusunda çeşitli baskılar gördüklerini açıklaması farklı bir anektod olarak hafızalara kazındı.