Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Candan Avunduk, KKTC’de şehir içerisinde kalmış sanayi faaliyetlerinin düzenlenmesi; orta ve büyük ölçekli sanayi yatırımlarına yer bulmakta yaşanan sıkıntılar;  geleceğe yönelik sanayi yatırım ihtiyacının karşılanması için büyük bir OSB alanına ihtiyaç duyulmakta olduğunu söyledi.

Başkan Candan Avunduk, “Bu gerekçelerle, Kıbrıs Türk Sanayi Odası olarak 2009 yılından başlayarak, ilgili paydaşlarla birlikte büyük bir OSB alanın belirlenmesi amacıyla ciddi çalışmalar yapılmıştır. Son olarak Güvercinlik bölgesinde belirlenen yaklaşık 150 hektarlık alanın sanayi sektörümüze kazandırılmasını sağlayacak girişimler Odamız tarafındanyapılmıştır” diye konuştu.

Candan Avunduk’un bölge ile ilgili açıklaması şöyle:

“Bölgenin Gazimağusa –Lefkoşa anayolu yakınında olması, elektrik, su ve kanalizasyon altyapıları açısından çok daha iyi bir konumda olması ve en önemlisi yerleşim alanlarıyla temas etmemesi büyük avantaj olarak değerlendirilmektedir.

Bu konu KKTC –TC Yatırım Danışma Kurulu’nda ve TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay ile yapılan ve Odamızın da katıldığı toplantılarda da gündeme getirilmiştir.  Ayrıca iki ülke arasında imzalanan ekonomik işbirliği programında da Güvercinlik Büyük OSB’yealtyapı için kaynak yaratılması da sağlanmıştır.

Odamız, Kıbrıs Türk sanayisinin geleceği olarak gördüğü bu projenin, diğer OSB’ler gibi, siyasi rant mekanizmaları yaratıldığı bölgeler olmasına veya sanayi faaliyetleri dışında kullanılmasına geçit vermeyeceğimizin altını çizerek tüm ilgililere tekrardan belirtmek istiyoruz.

KTSO olarak, Güvercinlik Büyük OSB’de öncelikli olarak yeni sanayi yatırımı yapmak isteyen, OSB’lerde ve şehir içerisinde sıkışmış ve orta/büyük ölçekte sanayi yatırımı yapmak isteyen sanayicilerimize, bilimsel kriterlere uygun, hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkeleriçerçevesinde yatırım yapılabilmesi için var gücümüzle çalışmaktayız.

Kimsenin kuşkusu olmasın ki; Odamız, Güvercinlik Büyük OSB’nin Kıbrıs Türk sanayisinin ve Kıbrıs Türk sanayicisinin ihtiyaçlarına yönelik bir planlamayla kurularak ülke ekonomimize kazandırılması noktasında süreçlerin aktif bir parçası olmaya ve gerekli tüm çalışmaları yapmaya devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”