Sağlık Bakanı Ünal Üstel, salgının atlatılmasında en büyük etkenlerin kurallara uymak ve aşı yaptırmak olduğunu kaydetti; PCR  ve antijen merkezleri ve çalışma saatleri ile ilgili bilgiler verdi.

Salgın sürecinin son 7 aylık döneminde verilen mücadele kapsamında Sağlık Bakanı olarak ekip arkadaşlarıyla birlikte yaptıklarının kamuoyunca bilindiğini kaydeden Üstel,  halkın  sağlığı adına verdikleri özverili hizmetin artarak devam ettiğini söyledi.

“Tüm dünyanın sorunu haline gelen bu salgını hep birlikte aşacağız. Özellikle kapalı alanlarda ve bulunduğumuz her yerde maske, mesafe ve hijyen kurallarını hayatımızın merkezinde tutarak, en önemli silahlarımızdan biri olan aşı yaptırmayı ihmal etmeyerek elde ettiğimiz kazanımları koruyabilir, salgının daha fazla ilerlemesini önleyebiliriz” diyen Üstel, aldıkları tüm önlemlerle tek amacı hizmet olan sağlık çalışanlarına  güvenli hizmet vereceği, halkın güvenle hizmet alacağı ortamı oluşturmanın en önemli hedefleri olduğunu;  bu yönde çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.