Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, “Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu var. Kıbtek’e bulaştırdığınız pislik önce sizi kirletecek…” dedi.

Şahiner, “Onlarca uyarılarımıza rağmen, Bakanlar Kurulu E.S.(K-I)1104-2021 sayılı karar ile KIB-TEK’e doğrudan alım için yetki verdi. Bu kararda açık bir şekilde ithal edilecek olan akaryakıtın ihalelerde belirtilen parametrelerin limit değerlerine uygun olarak temin edilmesi ön şartı kondu. Ancak Ekonomi ve Enerji Bakanı ile KIB-TEK Yönetim Kurulu; göz göre göre ben yaparım olur zihniyeti ile, analiz raporlarının sonuçlarının çıkmasını beklemeden akaryakıtı teslim aldı. Bu yaptıkları usulsüz ve hukuk dışı uygulama bir suçtur ve yargı önünde kendilerine bu halk tarafından elbette hesap sorulacaktır” ifadelerini kullandı.

CTP’li vekil Şahiner, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’ya, “Getirilen akaryakıttan numune alıp tahlil yaptırmak isteyen çevre örgütlerine karşı ‘Siz kim oluyorsunuz?’ diyecek kadar seviyesizleşen saldırgan tutumunun nedeninin aslında bu kalitesiz ve zehirli akaryakıttan önceden haberdar olması mıydı? Eğer öyle ise bu görevi suiistimal etmek ve halkın sağlığını tehlikeye atmak değil midir?” diye sordu.

2015 yılından beridir KIB-TEK’e ihale yolu ile getirtilen bir milyon ton akaryakıtın hiçbirinde bu denli kötü analiz raporlarına rastlanmadığını da vurgulayan Şahiner, “Arıklı ve ekibi, anlaşılan o ki; ‘Vurgunu önleyeceğim, yolsuzluğun önüne geçeceğim’ iddiasıyla başlattığı ‘temiz eller’ operasyonu ile aslında eşi benzeri görülmemiş bir yolsuzluk yapmayı planlıyor” şeklinde konuştu.

“En başından beridir söylediğimiz gibi, bir sonraki Sayıştay raporlarında, Başsavcılık soruşturmalarında, yargı önünde hesap verecek olanlar arasında sizler olacaksınız” diyen Şahiner, şöyle devam etti:

“Kirli ellerinizi, kalitesiz zehirli yakıtınızı bu kurumun üzerinden çekin. Aksi takdirde hesabını önce yargı sonra da bu halk mutlaka soracaktır.”

Öte yandan CTP’li vekil Salahi Şahiner, geçtiğimiz günlerde ihalesiz bir şekilde alınan ve birçok tartışmaya yol açan akaryakıtın tahlil sonuçlarına ulaştıklarını belirterek, belgeleri kamuoyu ile paylaştı.