YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu konuşmasına Filistin’de yaşanan katliamı kınayarak başladı, Meclis’in bu konuda ortak bir bildiri yayınlamasının anlamlı olacağını ifade etti.

Nisap sorunu nedeniyle milletvekillerinin birbirleriyle tartışmasını eleştiren Zaroğlu, önceki hükümet dönemlerinde nisap için verilen destekleri anımsattı.

Özyiğit’in bazı milletvekillerinin pazarlıklar yaptığını söylediğine işaret eden Zaroğlu, kendisinin asla böyle olayların içerisinde bulunmadığını kaydetti.

Bugün istifa etmek için Meclis’e geldiğini, ancak Meclis’e geldiği zaman seçimle ilgili ad-hoc komitede adı olduğu için hükümet yetkililerinin kendisinden istifa etmemesini rica ettiğini açıklayan Zaroğlu, halkın sağlık ve ekonomide problemlerle uğraştığını, bu yüzden seçim sorunuyla ülkenin meşgul edilmemesi için ad-hoc komitenin kurulabilmesi adına istifasını dondurduğunu anlatarak öte yandan Yeniden Doğuş Partisi’yle asla bir ilgisi kalmadığını anlattı.

Zaroğlu “Şahsımın hiçbir pazarlıkla ilgisi yoktur” dedi.

“YDP ile ilginiz kalmadıysa ad hoc komitede kimin görüşlerini temsil edeceksiniz?” diye sorulması üzerine Zaroğlu, komitede YDP temsilcisi olarak bulunacağını, öte yandan konuyla ilgili görüş ve düşüncelerini daha önce de kamuoyuyla paylaştığını, Ekim’den önce bir tarihte ülkede seçim yapılamayacağını söyledi.