Başbakan Sucuoğlu, Hükümet olarak sağlığın önünü açma anlamında neler yapılabileceğini konuşmak amacıyla ziyaretti gerçekleştdiklerini belirtti.

Başbakan Faiz Sucuoğlu, “Pandeminin artık sonuna yaklaşıyoruz tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini yavaş yavaş ortadan kaldırıyor. Dolayısıyla sağlıkta esas hizmet anlamında tekrardan pandemi öncesi döneme geçiş sağlayanacak. Bu geçiş ve bundan sonraki süreçte eksikleri tesbit etme, başta sağlık bakanı, müsteşarımız, başhekim ve yardımcıları ile görüş alışverişinde bulunma, hükümet olarak sağlığın önünü açma anlamında daha nelerin yapılabileceğini konuşma ve yerinde tespit anlamında ziyarette bulunduk” dedi.

Başbakan Faiz Sucuoğlu yapılması planlanan hasteneler konusunda da bilgi verdi.

Geçtiğimiz hafta imzalanan protokole işaret eden Sucuoğlu, 500 yataklı hastane ile ilgili bütçe ayrıldığını belirterek, bu yıl içerisinde projenin ve ihalenin sonuçlanmasıyla hastanenin temellerinin atılacağını ifade etti.

Sucuoğlu, “Girne Hastanesi’nin tamamlanması için bizim kendi olanaklarımız ama iç donanımının tamamlanması için de protokolde yazdığı gibi katkı sağlama ve Güzelyurt hatanesinin son etabının bitirilmesi ve hizmete sunulması da protokolde yer alıyor. Eksiklerin tamamlanması anlamında gereken katkı verilecek” dedi.

Devletin ve hükümetlerin en önemli görevlerinden birinin sağlık hizmeti olduğunu ifade eden Başbakan Sucuoğlu, 2 yılı geçen pandemi sürecinde büyük sıkıntılar yaşanmasına rağmen, iyi durumda olunduğunu ifade etti.

Sucuoğlu, “Önümüzdeki süreçte sağlığa gereken desteği verme kararlılığını da göstermiş olacağız” dedi.

Sucuoğlu daha sonra hastanedeki bazı servisleri ve bir süre önce yanan bölümü ziyaret etti.BRT