Küçük yaşta ayakkabıcılığı öğrendi, büyük cesaret göstererek 1952 yılında Londra’ya gitti… Bildiği işi yapmak için yola çıktı ve 1954’te bugün dünya markası olan Gina Shoes’u kurdu. O unutulmaz isim, 2010 yılında yaşamını yitiren Mehmet Kurdaş’tı…

İngiltere’nin en önemli lüks ayakkabı üreticisi Gina Shoes’un kurucusu Kıbrıslı Türk Mehmet Kurdaş, 1924 yılında Trodos’un eteklerindeki Peristerona köyünde çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.
Genç yaşta babasını kaybeden Mehmet Kurdaş, ailesini geçindirmek için Lefkoşa’daki amcasının ayakkabıcı dükkanında çalışmaya başladı. Ayakkabıcılığı öğrendi ve 1952 yılında Kıbrıs’tan ayrılıp Avustralya’ya göç etmek istedi. İlk durağı Londra oldu.

Londra’ya geldikten sonra İsviçreli Margaret Pauli’yle tanışıp, birbirlerine aşık olan çift, Londra’da kalmaya karar verdi. Evlendiler… Mehmet Kurdaş’ın bu evlilikten Attila, Aydın ve Altan isimli üç oğlu oldu.

Kurdaş, 1954’ten Gina Shoes’u kurdu. Seçtiği ismin de bir anlamı vardı… Kurdaş, İtalyan film yıldızı Gina Lollobrigida hayranıydı ve dükkanına da onun adını verdi.

Önce küçük bir dükkanda başlayan bu macera bugün artık 70 yıllık bir dünya devi şirket haline geldi. Mehmet Kurdaş’ın çıktığı yolda üç oğlu ve artık yeni nesil torunlar da işin içinde.
Gina Shoes bugün dünyada birçok yıldızın tercih ettiği bir ayakkabı markasıdır. Madonna, Diana Ross, Kate Winslet, Cardi B, Emma Watson, and Billie Eilish ve geçmişte de Prenses Diana da Gina’nın ayakkabılarını tercih etti.
Tottenham’daki 4000 ayak karelik bir fabrikada üretim yapan Gina Shoes’un, İngiltere’nin birçok yerinde, Londra’nın en ünlü mağazalarından biri olan Harrods’ta ve Dubai’deki Mall of Dubai’de şubeleri var.

2010 yılında 86 yaşında hayata veda eden Mehmet Kurdaş’ın kurduğu şirketi bugün üç oğlu yönetiyor.