Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, yaptığı açıklamada “Göreve geldiğim anda, kısa sürede erken seçime gideceğimizin de bilinci ile, "pratik çözüm bekleyen sorunları çözeceğiz" demiştim, çözdük.” İfadelerine yer verdi.

İşte o açıklama:

Yarım kalan yol projelerinin tamamlanması için yoğun bir çaba ortaya koyduk. Kısa vadede Lefkoşa Çevre Yolu hizmete açıldı, şimdi de 9 yıldır bekleyen Güzelyurt- Lefke yolunun yarım kalan kısmı üzerindeki ihtilafları kaldırdık. Kısa sürede o da tamamlanarak halkın hizmetinde olacak.

Göreve geldiğim anda, kısa sürede erken seçime gideceğimizin de bilinci ile, "pratik çözüm bekleyen sorunları çözeceğiz" demiştim, çözdük.

Şimdi de, ülkemize yakışmayan, devamında ciddi bir teknolojik hamle gerektiren 3G'den 4.5G'ye  geçilmesi için çalışmalarımıza hız verdik. Bu noktada, ülkemizdeki GSM şirketleri ile Bilgi Teknolojileri Haberleşme Kurumu'nu (BTHK), Telekomünikasyon Dairesi, bakanlık yetkililerimizle bir masa etrafında topladık.

Bu ayıbı ortadan kaldırmak ve ülkemizi çağdaş bir teknoloji alt yapısına kavuşturacak adımın atılması için en hızlı şekilde davranılması gerektiğinin bilincindeyim. Bahanelerin arkasına saklanmadan, bürokratik engelleri de en hızlı şekilde aşarak bir sonuca varacağız, kararlıyız. Anlayışla emek ortaya koyan ve bu çerçevede çalışan herkese teşekkür ederim.