NORTH CYPRUS UK-ÖZEL

Mağusa’da kapalı bölge Maraş’da babutsalarda başlayan “Pamuklu Bit” hastalığı gerekli önlemler zamanında alınmadığı için neredeyse tüm ülkeye yayılıyor.

İlk olarak 2015-2016 yıllarında görülen “Pamuklu Bit” hastalığı, doğru ve zamanında mücadele yapılmadığı için önce Mağusa’ya ardından da civar beldelere yayıldı. Son gelen haberlere göre babutsanın simgesi olan Serdarlı’da da görülen “Pamuklu Bit”, uğradığı bölgede babutsaları yok ediyor. Uzmanlar, gerekli önlemler alınmazsa hastalığın tüm ülkedeki babutsaları yok edeceğini bildiriyor.

Son olarak Serdarlı'da babutsa üreticisi "Çatoz Gardens" sosyal medyadan bu yıl babutsa satışı yapamayacaklarını duyurdu. Çatoz Gardens'dan yapılan açıklamada, son 5 yıldır bulunan ve bireysel olarak mücadele etmeye çalıştıkları pamuk hastalığının hızla yayılmasına engel olamadıklarını ve babutsa ağaçlarının tamamına yakınının yok olduğu bildirildi.

Çatoz Gardens'ın paylaşımı şöyle:

"Değerli takipçilerimiz, bu yıl babutsa satışlarına dair sizlerden sıklıkla sorular alıyoruz. Ancak maalesef babutsalarımızda son 5 yıldır bulunan ve bireysel olarak mücadele etmeye çalıştığımız hastalığın hızla yayılmasına engel olamadık. Sonuç olarak babutsa ağaçlarımızın tamamına yakını yok oldu. Bu nedenle nesillerdir devam ettirdiğimiz babutsacılık mesleğine son vermek zorunda kaldık ve maalesef bu yıl herhangi bir markette Çatoz Gardens babutsaları olmayacaktır. Bilgilerinize