Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği heyeti bugün KKTC’ye geliyor...

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı tarafından da bir açıklama yapılarak Pakistan ile süregelen ilişkilere değinildi.

Yapılan açıklamada, Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliğinin ülkemizde yaşayan vatandaşlarından ötürü konsolosluk görevlilerinin ülkemizi düzenli olarak ziyaret ettikleri belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, bu hafta gerçekleştirilecek olan ziyaretlerin de yine bu çerçevede gerçekleştirileceği duyuruldu.

Açıklama şu şekilde:

“Kardeş Pakistan ile ülkemiz arasında tarihi ve kültürel bağlara dayanan yakın ilişkiler bulunmaktadır. Bu örnek ilişki sayesinde ülkemize eğitim almaya ve çalışmaya gelen Pakistan vatandaşlarının olduğu bilinmektedir.

Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği ülkemizde huzur içerisinde yaşayan vatandaşlarına düzenli olarak konsolosluk hizmeti vermektedir. Konsolosluk hizmetlerinin eksiksiz verilebilmesi amacıyla Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliğinin konsolosluk görevlileri, Bakanlığımız ile bilistişare, ülkemize belirli aralıklarla seyahat gerçekleştirmektedirler.

Pakistan Büyükelçiliği görevlilerinin şimdiki ziyaretlerinin de, önceden olduğu gibi, bu amaçla gerçekleştirmekte olduklarını belirtmekte fayda görülmektedir.”