TDP Milletvekili Cemal Özyiğit,  Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında muhalefetin Meclis Başkanlığı seçiminde teamüllere uygun davrandığını belirtti, Başbakan Saner’e seslenerek, “kendi içinizde sorunu çözün” dedi.

Özyiğit, “26 hayır oy varsa ısrar etmenin anlamı yoktur. Yeniden gözden geçirin. Önce kendi içinizde kabul görecek, sonra Meclis’te kabul görecek adayda ısrarınızı sürdürün” diye konuştu.

Özyiğit, gerekli tedbirlerin anında alınması gerektiğine dikkat çekerek, toplumsal sağlığın riske edilmemesinin önemine değindi, “Maalesef burada sınıfta kaldık” dedi.

“Daha fazla kapanıp kapanmayacağımızla ile ilgili Sağlık Üst Kurulu’nda kararlar alınmalı. Neden 22.00-05.00 arasındaki sokağa çıkma yasağını kaldırdınız?” diye soran Özyiğit,  “Kimse ne yaptığını bilmiyor, açıklamalar birbiriyle çelişiyor” dedi.

Özyiğit, öyle görünüyor ki Sağlık Bakanı bir takım önerilerle geliyor. Hükümet onu dinlemiyor. Sağlık Bakanı’nı dinleyin” şeklinde konuştu.

Bu konuda etkin denetimin yapılamadığını da söyleyen Özyiğit, “bir takım tedbirleri alın, otelcilerle konuşun, onlar da rahat etsin” dedi.