İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Kıbrıs Postası Web TV’de Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu Sabah Postası programında gündeme ve bakanlığın yürüttüğü projelere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Küresel sıkıntıların yaşandığı zorlu bir dönemden geçtiğimizi ifade eden Bakan Öztürkler, “Yaklaşık olarak son 3 yıldır önce Covid-19, ekonomik krizler, Rusya-Ukrayna Savaşı ve son olarak da ABD-Çin arasında yaşanan Tayvan gerginliği gibi çok yönlü sorunlardan tabi ki ülke olarak da tüm dünya gibi bizler de olumsuz etkileniyoruz” dedi.

bu zor günleri en az zararla atlatmak, devletin hizmet ağından vatandaşların hak ettiği şekilde yararlanmasını sağlamak, verimliliği artırmak ve önemli projeleri hayata geçirmek hedefiyle hareket ettiklerini ifade etti.

“İSKELE ATIK SU ARITMA VE KANALİZASYON PROJESİ KISA SÜREDE HAZIRLANDI”

Bakan Öztürkler, yakın tarihte ülke gündeminde de çevre felaketi olarak yer alan İskele Long Beach Sahili’nden denize akan lağım suları konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

İskele Long Beach Sahili’ne atık suların akmasını önlemek üzere başlattıkları çalışmalar sonucunda bölgesel bir komite kurulduğunu ifade eden Öztürkler, komitenin çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak, tüm paydaşların katkısıyla “İskele Atık Su Arıtma ve Kanalizasyon Projesi”nin hazır hale getirildiğini açıkladı.

İskele Long Beach Sahili kanalizasyon ve atık su arıtma tesisi projesinin bugün gerçekleştirilecek olan Bakanlar kurulu toplantısında gündeme olacağını belirten Öztürkler, “bu önemli projenin oluşmasına, teknik detaylarıyla tamamlanmasına katkı koyan; İskele Belediyesi, İskele Kaymakamlığı, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi, Çevre Dairesi, bölge iş insanlarımıza, bölge müteahhitlerimize ve tüm emek veren personele bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Haberin tamamı Kıbrıs Postası'nda....