İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Türkiye Cumhuriyeti’nde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenerek KKTC’ye gelen depremzedelere ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Öztürkler, İçişleri Bakanlığı olarak 8 Şubat 2023 tarihinde yayımladıkları olağanüstü durumlar için geçerli olan özel genelge kapsamında KKTC’ye giriş yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı depremzedelere 90 gün vize verildiğini dile getirdi.

İşte o açıklama şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti’nde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında İçişleri Bakanlığı olarak 8 Şubat 2023 tarihinde yayımladığımız olağanüstü durumlar için geçerli olan özel genelge kapsamında KKTC’ye giriş yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı depremzede kardeşlerimize 90 gün vize verilmiştir.

Olağanüstü koşullar nedeniyle Bakanlık olarak yayımladığımız genelge kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk etapta afet bölgesi ilan ettiği 10 İl (Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay) dışında daha sonradan afet bölgesi ilan edilen Elazığ ilinden KKTC’ye gelecek olan depremzedelerde bu kapsama dâhil edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin afet bölgesi ilan ettiği 11 ilden KKTC’ye depremzede olarak gelecek kardeşlerimizin muhaceret kayıtlarının sağlıklı şekilde yapılması adına ülkemize girişleri esnasında gerekli mülakatlar yapılmış, depremden etkilenen kişilere Polis Muhaceret Müdürlüğümüz ile istişare içerisinde 90 gün vize verilmiştir.

Bugün, Başbakanımız Sayın Ünal Üstel’in açıklamış olduğu deprem mağduru olarak ülkemize gelen kişilere ait veriler, Muhaceret Dairemiz ile Polis Muhaceret Müdürlüğümüzün işbirliği içerisinde yürütülen ve yayımladığımız özel genelge kapsamında 90 gün vize ile depremzede olarak ülkemize gelen kişilerin resmi rakamlarıdır.

8 Şubat 2023 tarihi itibariyle 90 gün süre ile yürürlükte olacak özel koşullara haiz genelge kapsamında KKTC’ye 1 Mart 2023 tarihi itibariyle yaklaşık 1500 (1497) depremzede kardeşimiz giriş yapmıştır.”