El-Sen Genel Başkanı Kubilay Özkıraç Teknecik’te sağlık riski nedeniyle çalışanların çalışamayacak duruma geldiğini belirterek bu durumun düzeltilmemesi halinde Pazartesi santrali kapatacaklarını duyurdu.

El-Sen Genel Başkanı Kubilay Özkıraç açıklamasında ” Çok kötü koşullarda üretimi devam ettirmeye çalışan arkadaşlarımız artık üretimi devam ettirmede büyük zorluklarla karşılaşmaktadırlar. Bu nedenle Pazartesi (13.09.2021) gününe kadar bu sorun çözülmezse Teknecik Elektrik Santral’ ını kapatacağız.” ifadelerini kullandı.

Açıklama şöyle:

Son kez uyarıyoruz. Uzmanların ve El-Sen’ in bütün uyarılarına rağmen Teknecik Elektrik Santrali’nde kullanılan yakıt nedeni ile sağlık riski yaşayan Santral çalışanlarımızın artık çalışamayacak duruma geldiklerini tüm yetkililere duyuruyoruz.

Çok kötü koşullarda üretimi devam ettirmeye çalışan arkadaşlarımız artık üretimi devam ettirmede büyük zorluklarla karşılaşmaktadırlar. Bu nedenle Pazartesi (13.09.2021) gününe kadar bu sorun çözülmezse Teknecik Elektrik Santral’ ını kapatacağız.

Bizim için çalışanlarımızın sağlığı herşeyden önemlidir. Emekçi kardeşlerimizi sağlıksız koşullarda çalıştıran anlayışı da şiddetle kınıyoruz