Güney Kıbrıs yönetiminin 1960’a dönelim ifadesini değerlendiren Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, bu hamlenin farklı iki neden içerdiğini anlattı.

Özersay, “Olmayacağını bilindiği halde bu öneriyle gelmek, bizim ortaya koyduğumuz yeni dönemdeki farklı siyaseti dengelemek ya da karşı hamle yapmak için atılmış bir adımdır” diye konuştu.

Özersay, “Kıbrıs Cumhuriyeti’ne artık dönüş olmadığını, bunu söyleyen Kıbrıs Rum liderliği de dahil herkes çok iyi biliyor” dedi.

Türkiye’nin ve Kıbrıs Türk liderliğinin, Rum tarafının yönetimi ve zenginliği paylaşmaya hazır olmadığı için sunduğu alternatif çözümüm pazarlığı artırmak, sonradan geri çekmek için ortaya koyulmadığını belirten Özersay, Rum liderliğinin bunu görmesi gerektiğini kaydetti.

Hükümeti de eleştiren Özersay, hükümetin adı seçim hükümeti olsa da memleketi seçime götürecek bir hükümet olmadığını iddia etti. “Parti içi seçim”lerin her şeyin önüne geçtiğini savunan Özersay “Üç parti, memleketin seçimi değil, partilerin kendi içindeki seçimler için bir araya geldi” ifadesini kullandı.