Maliye Bakanı Dursun Oğuz, 2021bütçesiyle ilgili sunuş konuşması yaptı. Bütçenin hazırlanmasına katkıda bulunanlara teşekkür eden Bakan Oğuz, süreçte ortaya konacak tüm katkılardan yararlanmak istediklerini söyledi.

Pandemiye işaret eden Oğuz, harekete geçme kararlılıklarının alınan önlemlerle kanıtlandığını kaydetti.

Karantina uygulamasıyla pandeminin yayılmasının durdurulduğunu belirten Oğuz, bütçenin pandeminin bu yıl da devam edeceği göz önüne alınarak hazırlandığını dile getirdi.

Pandemi nedeniyle tüm dünyada ülkelerin bütçe açığıyla karşı karşıya kaldığını anlatan Oğuz, dünya ekonomisinde daralma beklentisi olduğuna değindi.

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, pandeminin reel sektördeki etkilerini azaltmak için alınan önlemlerin bütçede yarattığı etkiye işaret ederek sağlık için yapılan harcamalara da değindi.

“REEL SEKTÖRE DESTEK SÜRECEK”

2021 yılında da reel sektörün desteklenmeye devam edileceğini açıklayan Oğuz, 2020’de verilen desteklerle ilgili bilgi verdi.

Pandeminin 2021’de de devam edeceğini bunun bütçeye de etki edeceğini dile getiren Oğuz, bu bağlamda yapılan düzenlemelere işaret etti.

“BORÇ YÜKÜ KANAYAN YARA”

Dursun Oğuz, ülkenin kanayan yarası olarak tanımladığı aşırı borç yükündeki artışa da işaret ederek bunun kontrol altında tutulması ve azaltılmasının öncelikli hedeflerden olması gerektiğini kaydetti.

2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı hakkındaki detaylar hakkında bilgi veren Oğuz, bütçe giderleri açısından personel giderler ve cari giderlerin büyüklüğüne işaret etti.

Ek mesai giderleri konusunda tedbir alınması gerektiğini anlatan Oğuz, bütçe açıklarına karşı  atılması gereken adımlardan taviz verilmeyeceğini kaydetti.

Vergi sistemini daha çağdaş ve adil bir yapıya ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Oğuz, bu bağlamda teknolojiden yararlanmanın da hedefleri arasında olduğunu dile getirdi.

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, kayıt dışılığı kontrol altına almak için adımlar atılacağını ifade edrek, 2021’de de reel sektörün desteklenmeye devam edileceğini anlattı.