Noyanlar Şirketler Grubu, sunduğu kaliteli yaşam alanlarının yanı sıra ülkemiz doğal güzelliklerinde spor yapma imkanı da sunuyor. Şirket bünyesinde kurulan “Royal Life Cycling” kulübü, herkesi pedal çevirmeye teşvik ediyor

Noyanlar Şirketler Grubu bünyesinde oluşturulan Royal Life Cycling, 7’den 70’e herkesi bisiklet sporunun bir parçası yapmayı amaç edindi.

Ülkemiz doğa güzelliklerinin tadını çıkarmak isteyenler ayrıca bisiklet sporuyla ilgilenenleri ağırlayan kulübün düzenlediği etkinlikleri yaşamak gerekiyor.

Bisiklet sürmeyi artık hayat biçimi haline getiren isimlerden biri olan Noyanlar Şirketler Grubu Satış ve Pazarlama Sorumlusu Zarif Noyan, hem beden hem de ruh sağlığı için pedal çevirmeye başladı.

Noyan, Royal Life Cycling’in bir üyesi olarak, Salih Yalızat’tan eğitimler aldı ve yol bisikletiyle ülkemiz güzelliklerini keşfetmenin keyfine vardı.

Salih Yalızat, Noyanlar Grup’ta sportif danışmanlık ve rekreasyon alanlarının etkin şekilde kullanımı için danışmanlık hizmeti sunuyor.
Royal Life Cycling’in konumu itibariyle herkesi bisiklet sporuna çektiğini ifade eden Yalızat, o anı şöyle anlatıyor:

“Düşünün ki, evinizin denize uzaklığı bir kilometre, diğer taraftan sahil boyunda 7 kilometre uzunluğunda bir bisiklet yolu var. İster arazide moutain bike yapın, ister crossfit ya da yüzün.

Noyanlar Grup tatil evlerinde bir hafta sonu hem tatilin hem de bisiklet sürmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Royal Life Cycling olarak 7’den 70’e herkesi sporun bir parçası yapmayı amaç edindik. Tüm Noyanlar ailesi sporu ve sağlığı öncelikli bir hale getirmiş bir oluşuma imza attı ve bununla ilgili de geleceğe yönelik projelerine de şekil verdi.

Royal Life Cycling sadece bir bisiklet değil, sağlıklı yaşamın öncüsü olma yolunda adımlar atıyor”.

Noyanlar Şirketler Grubu Satış ve Pazarlama Sorumlusu Zarif Noyan da sağ bisikletiyle başladığı sürüş keyfine aldığı eğitimler sonrası yol bisikletiyle devam eden ve sağlıklı yaşamın öncüsü olan bu spora gönül vermiş bir isim…

SORU: Bisiklet sporuna ilginiz nasıl başladı?

NOYAN: Aslında bisiklet benim çocukluğumdan beri hep hayatımda oldu. Bir buçuk yıl öncesine kadar dağ bisikletini arada bir sürüyordum fakat pandemiden dolayı yaşadığımız kapanma sürecinde, eşim Ahmet Noyan’ın desteğiyle yol bisikletini sürmeye başladım. Daha sonra yol bisikletini daha iyi kullanmam için, koçumuz Salih Yalızat’tan çok büyük destek ve motivasyon aldım.

“Yol Bisikletini Bayanlar Değil, Sadece Erkekler Sürer” mantığını da böylelikle ortadan kaldırmış olduk. Benimle birlikte kızım Doğa Noyan da aynı zamanda yol bisikletine başlamış oldu. Benim ve ailem için çok büyük bir önemi olan bisiklet sporunu ailece yapmanın da ayrı bir yeri ve önemi bulunmaktadır. Hayatıma bu sporu katan eşim Ahmet Noyan’a ve koçumuz Salih Yalızat’a teşekkürlerimi bir borç bilirim.


 

SORU: Bisiklet sporu sağlık için de oldukça faydalı. Kadınların da bisiklet sporuna gönül vermesi önemli. Bu sporun olumlu/olumsuz yanları nedir?

NOYAN: Herkes bisiklet kullanmalı. Doğayı, temiz havayı seven herkes. Kadınlar için de erkekler için de çok güzel bir kardiyo sporu olup, sağlığımız ve kas gruplarımız açısından da ayrı bir önem taşımaktadır.
Bisiklet sporunda gördüğüm en büyük olumsuzluklardan bir tanesi rekabettir. Ben bu sporu tamamıyla keyif aldığım, sağlıklı, dinamik ve enerjik bir hayata sahip olmak için yapıyorum. Fakat bazı kişiler, “Ben” dediği için egolar başlıyor. Bu her tür sporda vardır. Ama ben, “Ben” kelimesini değil “Biz” kelimesini seviyorum.
Pozitif yönlere gelince, sosyalleşme, güzel dostluklar, içilen kahvenin tadı, kokusu… Araba ile gitmediğimiz güzel adamızın köylerine bisiklet ile gidebilmenin zevkini tatmak paha biçilemez bir değer

SORU: Bisiklet sporuyla ilgilenen birçok kişi, trafikte yaşadıkları sıkıntılardan söz eder. Bu konudaki görüşünüz nedir, neler yapılmalıdır?

NOYAN: Her sporda olduğu gibi bisiklet sürmenin de bazı tehlikeleri var. Özellikle adamızda bisiklet kültürü tam yer etmediği için, bisikletliye saygı duyulduğunu pek görmedim. Eğer sizi arkanızdan araba takip etmiyorsa, tehlike riski daha fazladır. Halbuki, küçük adamızda bisiklet yolları yapılsa daha güvenli bir ortam olacağı tartışılmazdır.
Ülkemizde bisiklet sporuna daha fazla saygı duyulmalıdır. Özellikle trafikte, sihirli bir değneğim olsa, hemen adamıza bisiklet yolları yaptırırdım. Özellikle, yurt dışında gördüğüm izlenim, yaya ve bisikletliye çok büyük saygı ve değer verilmesidir. Ben de adamızda bunun olmasını temenni ederim.