Londra’da Türkiye kökenli toplumun yoğun olarak yaşadığı Enfield Belediyesi’nin İşçi Partili Lideri Nesil Çalışkan, İşçi Partisi Yerel Yönetimler Birliği (LGA) başkanlığına seçildi.

GEÇEN hafta başkanlık yarışına gireceğini açıklayan Çalışkan, başka hiçbir adayın seçime girmemesi üzerine göreve geldi. Çalışkan LGA’nın ‘ilk kadın’ ve ülkedeki azınlıklara mensup başkanı oldu. Çalışkan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “LGA lideri olarak seçilmekten çok mutluyum. Ayrıca, her gün topluluklarımız için çalışan ve sahada İşçi Partisi için kampanyaları yapan İşçi Partili belediye meclisi üyelerini temsil etmekten inanılmaz gurur duyuyorum” dedi.
Çalışkan, 29 yaşındayken 2018’de Enfield Belediyesi lideri olmuş ve ülkedeki en genç kadın belediye lideri olma unvanını almıştı. Çalışkan aynı zamanda sadece üç yıldır belediye meclisi üyeliği yapıyordu ve belediye liderliğine seçilen ilk Kıbrıs Türk kökenli isim oldu. Londra doğumlu Çalışkan’ın annesi Alev Cazimoğlu da aynı ilçede belediye meclis üyesi olarak görev yapıyor. London School of Economics and Political Science ya da kısaca LSE olarak da bilinen üniversiteden mezun olan Çalışkan geçen kasım ayında da, LGC tarafından ‘İzlenecek isim’ olarak seçilmişti. Çalışkan, LGA’nın daha güvenli ve güçlü topluluklar heyeti üyesi. LGA, aynı zamanda Michael Payne ve Bev Craig’in başkan yardımcıları olarak seçiliğini bildirdi.