KAMU-SEN Başkanı Metin Atan, “Ünal Üstel şu andan itibaren kabinesi ile birlikte istifa etmeli.” dedi; Hükümetin yargıdan dönecek şeyleri ortaya getirerek birilerine hoş görünmeye çalıştığını iddia etti.

Gerek asgari ücretlinin uğradığı hayal kırıklığı gerekse de 15 Bin TL üzerinde maaş alan kamu çalışanlarından yapılacağı açıklanan kesintiler sonrası konuşan KAMU-SEN Başkanı Metin Atan ateş püskürdü...

Metin Atan, “Ünal Üstel şu andan itibaren kabinesi ile birlikte istifa etmeli.” dedi; Hükümetin yargıdan dönecek şeyleri ortaya getirerek birilerine hoş görünmeye çalıştığını iddia etti.

Katıldığı tv programında konuşan sendika başkanı Atan, "hükümet olmanın basiret istediğini" vurguladı;

“Asgari ücret tespit komisyonu karart üretemedi. Ünal Üstel şu andan itibaren kabinesi ile birlikte istifa etmeli. Değil hükûmet muhtarlık bile yönetemezler. Bu ne aymazlıktır! Siz asgari ücreti bile bir ay geçmiş nerdeyse -ki artış beklerken- ali cengiz oyunu ile tüm kamuda 15 TL üzerinde yüzde 20 kesinti ile ülkeyi kaosa sürüklüyorsunuz. Hayat Pahalılığı yüzde 56.76. Asgari ücret yansıyan 8 Bin 600 ki buna karar vermişler. 56.76 oran asgari ücrete yansıtılmalı ancak hükümet ne diyor? Yanıtlar tatmin etmiyor…”

“UZLUK DİZ BOYU, YALAN ÜSTÜNE KURULMUŞ BİR HÜKÜMET”

"Sermaye ile hükümet iç içedir. Yüzde 65 kayıt dışılık var. Kalkınma Bankası’ndan dönmeyen krediler. Tüm bunları halkın sırtından çıkarmaya çalışan bir hükümet. Yolsuzluk diz boyu, yalan üstüne kurulmuş bir hükümet… Kendi ayağına da sıkan halkı d ayurttaşı da karşısına almış bir hükümet… Asgari ücretliyi bile perişan eden bir hükümet”

KAYNAK: KIBRIS POSTASI- VATAN MEHMET