Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Terminal Bölgesi Yenileme ve İyileştirme Amaçlı Kentsel Tasarım Projemizi DAÜ Kent-AG ile birlikte tamamladık ve ihale sürecini  ön bilgilendirmelerini halkımıza ve tüm paydaşlarımıza açık bir şekilde yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Harmancı’nın paylaşımı şöyle:

“Tüm karanlıkların içinde şehrimize ve ülkeye yeni bir yol ve bu ülkenin kendi kaynaklarını doğru kullanarak kalkınabileceğini gösterecek zor ama heyecanlı bir yolculuğa daha çıktık.

Terminal Bölgesi Yenileme ve İyileştirme Amaçlı Kentsel Tasarım Projemizi DAÜ Kent-AG ile birlikte tamamladık ve ihale sürecini  ön bilgilendirmelerini halkımıza ve tüm paydaşlarımıza açık bir şekilde yapıyoruz.

Bu ihalenin başarı ile sonuçlanması ile birlikte Lefkoşa İmar Planı’nda ve Lefkoşa Stratejik Alan Planı’nda öngörülen tüm şartlar yerine getirilerek, bölgeye yeni bir terminalin yanında OTEL, AVM gibi karma kullanımlı alanların yatırımcı tarafından tasarlanacak. Aynı zamanda bizlerin yıllardır tamamlanması için bir fırsat beklediğimiz Kültür Sanat Sarayı (herkesin bildiği Tiyatro Sarayı) uygulama sürecinde öncelikli olarak bitirilecek. Belediye arkası iki otoparkın meydan ve katlı otoparka çevirileceği devasa bir dönüşüm için artık son metreleri koşuyoruz.”