Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, meclisin yüksek sorumluluk bilinci içerisinde halkın umutlarına ve beklentilerine cevap verebilecek verimli bir çalışma yılı geçirmesini temenni etti. Sennaroğlu, siyasi rekabet ile halka hizmet yarışı arasındaki çizginin en iyi korunduğu yerin meclis olması gerektiğini söyledi.

UBP Genel Başkanı, Başbakan Ersan Saner, yeni projeler ortaya çıkarma yönünde ciddi gayret gösterdiklerini, bazılarının hayata geçtiğini söyledi. Saner, pazartesi günü genel kurulda erken seçim tarihinin belirlenmesinin görüşüleceğini ifade ederek erken seçim dönemi için şans, yasama yılı için de hayırlı olmasını diledi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, seçim için nisanın beklenmemesi gerektiğini belirterek “Haddinizi de sabrımızı da daha fazla zorlamayın” dedi. Erhürman, Meclis’in 4. Yasama Yılı’nda 74 yasa gücünde kararname 6 yasa tasarısı çıkarmasını eleştirdi.

HP Başkanı Kudret Özersay, meclisin bugün temsil ettiği iradenin 2018 yılında halkın seçtiği irade olmadığını ifade ederek HP’den ayrılan bağımsız milletvekilleri ile YDP’de yaşananları örnek gösterdi. Özersay, “Bu iradenin yenilenmesi kaçınılmazdır” dedi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bir an önce halkın huzuruna gidilmesi ve yeni meclis yapısının ortaya çıkması gerektiğini ifade ederek “Halk iradesi yeniden belirlenmeli” dedi. Özyiğit, “Pazartesi’den de umutlu değilim. Nisap olup olmayacağını göreceğiz” şeklinde konuştu.