Halkın Partisi (HP) Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, UBP kurultay sürecine ilişkin yaşananları ‘operasyon’ olarak yorumladı. Bir vatandaş olarak yorum yaptığını vurgulayan Manavoğlu, Sayın Ersan Saner hali hazırda UBP Genel Başkan vekiliydi. Madem Sayın Saner bu görevi yapmaya devam edecekti neden kurultay yapıldı. Madem Sayın Taçoy çekilecekti niye ilk turun ardından çekilmedi ve Faiz beyin genel başkanlığını ilan etmedi diyerek yapılan açıklamaların tatmin edici olmadığını ifade etti.

Halkın Partisi Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Opereyşın zıngırdak bizim aile içerisinde bir espridir, böyle karışık durumlarda kullanırız. Operasyon başarılı oldu. Ben bir vatandaş olarak sormak istediklerim var. Madem UBP’nin birlik ve beraberliğine önem verirlerdi niye bunu en başından yapmadılar.

Madem görev genel sekretere verilecekti, niye kurultay yapıldı. Ya da Sayın Taçoy niye ikinci turdan çekilmedi ve Faiz Bey başkan olsun.

Son dakikaya kadar yarışırken hangi sebeple geri çekildiler. Sayın Hamza Ersan Saner sabah çıktığı canlı yayında da niye bu konudan bahsetmedi. Beni hiçbir şekilde açıklamalar tatmin etmedi. Geçtiğimiz hafta başlayan demokratik bir seçimin neden devam etmediğini bu halka açıklamak zorundalar.

Vatandaşlarımız bu saatten sonra sandığa giderken bu oynanan oyunları dikkate almadan daha samimi olan kişilere oy versinler.

“AYNI ŞEYLERİ YAŞAYACAKSAK NİYE HÜKÜMET KURALIM”

Hamza Ersan Saner’in Başbakanlığında kurulacak UBP-HP koalisyonunun kabinesinde yer alıp almayacağına ilişkin soruya yanıt veren Gülşah Sanver Manavoğlu, UBP-HP koalisyon ortaklığına karşı bile kararsız olduğunu ifade ederek, bir önceki hükümetten ne farkı olacak. Yani yine aynı şeyler olacaksa niye yeniden hükümete girelim. Ülke genelinde geniş tabanlı bir hükümete ihtiyaç vardır. Daha fazla istikrasızlığı kaldıracak bir durumumuz yok. Ülke menfaati kişisel menfaatlerin önüne geçmediği sürece değişen hiçbir şey olmaz. Koalisyon ortaklıklarında verilen sözler tutulmuyor. Verilen sözler tutulmayacaksa koalisyona girmenin bir manası yok. Ülkemizdeki siyaset anlayışı koalisyon ortağını ciddi oranda rakip olarak görüldüğü için ezilmeye çalışılıyor ve takım ruhu bozuluyor.

SANER İLE BAYBARS GERİLİMİ

Hamza Ersan Saner ile Ayşegül Baybars arasında Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı sürecinde yaşanan gerginliğin hatırlatılması üzerine, Gülşah Manavoğlu, “İstenirse bir uzlaşıya gidilir ama geçmişte yaşadığımız tecrübeleri göz ardı edemeyiz. Duygular karşılıklı olursa, karşılıklı iyi niyet olursa ülke menfaatine hareket edilebilir ama herkesin aynı samimiyet ve iyi niyette olması gerekir.

Toplumsal uzlaşı hükümeti kurulabileceği konusuna da değinen Manavoğlu, mecliste temsil edilen tüm partilerin yer alabileceği bir uzlaşı hükümetinin de toplum tarafından kabul göreceğini ifade etti.”