Şeref Sever… Londra’da daha çok “evde bakım” konusunda en bilinen isimlerden biri… Şeref Sever 1973 yılında Mağusa’da doğdu. Çocukluğu Mağusa’da geçti ve Mağusa Türk Maarif Koleji’nde başarılı bir öğrencilikten sonra 1991 yılında Türk Öğretmen Koleji’ne (Atatürk Öğretmen Akademisi) girdi. Burada bir yıl aldığı eğitimden sonra öğretmenliğin kendisine uygun bir meslek olmadığını düşünerek, Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme Bölümü’de eğitimine devam etti. Bu bölümü de başarıyla bitirdikten sonra, ayni üniversitede Uluslararası İlişkiler bölümünde mastere başladı ve onu da tamamladı.

Master eğitiminden sonra onun için Londra macerası başladı. 1999 yılında Greenwich Üniversitesi’nde Sosyoloji ve Sosyal Bilimler alanında doktora yaparken çalışmak kaçınılmazdı. Londra’daki hayat şartları doktora eğitimini yarıda bırakmasına neden oldu. Kıbrıs Türk Toplum Merkezi Evde Bakım Projesi’nde çalışmaya başladı. Burada elde ettiği tecrübe sonrasında özel şirketlerde ve belediyelerde üst kademe yöneticisi olarak çalıştı. 2007 yılında kendi şirketini kurdu ve 2019’un son günlerine kadar kendi şirketinde, ortakları ile birlikte evde bakım işleri ile uğraştı. Topluma yardımcı olmaya çalıştı.

2020 yılında bu işletmeyi sattı ve kısa bir süre önce İdeal Danışmanlık Hizmetleri isimli kendi şirketini kurdu. Şu anda danışmanlık işleri ile uğraşıyor. Sever, yeni şirketinde küçük ve yeni kurulan şirketlere kuruluş aşamasından başlayarak birçok konuya kadar danışmanlık yapıyor. Sever, bu danışmanlık hizmetlerini Türkiye ve Kıbrıs’ta, İngiltere’ye yönelik iş yapan şirketlere de açtıklarını ve onların çözüm ortağı olacaklarını söyledi. Ayrıca önümüzdeki günlerde danışmanlık hizmetleri ağını daha da genişleteceklerini ifade etti. 20 yılı aşkındır Londra’da olan Şeref Sever, Kıbrıs’a olan özleminin hiç bitmediğini söylüyor.