“Muflon”, “Soli” ve “Lefke” ana tema olarak seçildi
 

Hasan KARLITAŞ

Kıbrıs adasının kuzey batısında yer alan Lefke, tarih süreci boyunca, temiz havası, huzurlu ortamı, yeşilliği, bol su kaynakları ve çevresindeki bakır maden yataklarından dolayı birçok medeniyet tarafından hep tercih sebebi oldu.

Lefke ilçesinde ziyarete değer, çok sayıda tarihi, kültürel ve doğal güzellikler yer alıyor. Bölgedeki, çekim noktalarına, çalışmaları tamamlanan üç duvar resmi de dahil oldu.
 

Muflon, Soli ve Lefke

ana tema olarak seçildi


 

Lefke'deki üç duvara yapılan duvar resimlerinin (mural) anlamları şu şekilde açıklandı:
Lefke Yazısı; Lefke’nin üretimi, tarımsal ürünleri, portakalı, yeşili, Cittaslow üyeliği, ilçedeki en eski yerleşim Petra Tou Limnidi, bakır madeni, kentin Osmanlı eserleri olan su kemerleri ve konaklarını içeren çalışma, “Lefke” yazıları ile yazıldı.
Soli; Bölge tarihi için çok önemli olan, Kıbrıs adasındaki antik şehir krallıklarından biri olan Soli Antik Kenti, konumu, tiyatrosu, Kıbrıs doğumlu olduğu var sayılan, kentin kuruluşu ile adı özdeşleşen, M.Ö 6. yüzyılda yaşayan filozof Solon tasarlandı.
Muflon; Doğa teması önde tutularak, Kıbrıs endemiği muflon (Ovis Gmelini Opion) çizimi çok etkili bir duruş olarak tasarlandı .. Muflon, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin (LAÜ) de logosu”.
Lefke’deki üç duvara yapılan, duvar resimleri (mural) çalışmaları, Lefke ilçesinde bir ilk olarak, fark ve heyecan yarattı.
Lefke Turizm Derneği ve Kıbrıs Doğa Dostları Derneği iş birliğinde yürütülen, Avrupa Birliği (AB) İki Toplumlu Diyalog Projesi kapsamında, Yuka Blend tasarımları uygularken, Lefke Belediyesi lojistik destek sağladı.
Lefke Turizm Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, Lefke ilçesi için fark yaratan çalışmaların devam edileceği kaydedildi.