Lapta Sağlık Merkezi’nde verilen sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmek için çalışmalar devam ediyor.

Yoğun bir nüfusa hizmet veren sağlık merkezinde Temmuz ayı başına kadar gece yarısına kadar verilen 112 Hızır Acil Servis Hizmetleri, 1 Temmuz’dan itibaren 24 saate çıkarıldı.

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel merkezi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Lapta Sağlık Merkezi Sorumlusu Dr. Dilek Büyük, 112 Hızır acil servisinin 24 saat hizmet verebilecek duruma getirilmesinin bölge için elzem bir ihtiyaç olduğunu anımsatarak, bunun gerçeklemesini sağlayan Bakan Üstel ve ekibine teşekkür etti.

Temel Sağlık Hizmetleri Müdürü Çiğdem Çağa da nüfus ve fizik açıdan her geçen gün gelişen beldede, 112 acil hizmetlerinin 12 saatten 24 saate çıkarılmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ ise Lapta Sağlık merkezinin çok geniş bir bölgeye hizmet verdiğini anımsatarak, merkezin altyapısının geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Sağlık Bakanı Ünal Üstel de Lapta Sağlık Merkezi’nin büyük bir nüfusa hizmet verdiğini anımsatarak, gelinen aşamada sağlık merkezinin altyapı ve hizmet kalitesinin arttırılmasının elzem olduğunu ve göreve gelir gelmez merkezi geliştirmek için çalışma başlattıklarını vurguladı.

Lapta Sağlık Merkezi’nde daha kaliteli sağlık hizmeti verilmesi için fiziki ve teknik altyapıyı geliştirmek adına çalışma başlattıklarını ifade eden Üstel, merkezin fiziki yapısını genişletmek amacıyla hazırlanan projenin Planlama ve İnşaat Dairesi’nde odluğunu dile getirdi.

Üstel, fizibilite raporlarının çıkmasının ardından projenin hayata geçeceğini dile getirdi. Üstel, Hedeflerinin yılsonunda kadar Lapta sağlık merkezini tamamen elden geçirip yenileyerek vatandaşların daha kaliteli sağlık hizmeti alabileceği bir yapıya kavuşturmak olduğunu kaydetti.

Bu denli büyük bir bölgede, 112 Hızır acil servis hizmetinin sürekliliği ve vakalara hızlı bir şekilde müdahale edilebilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Üstel, bölgede sağlık hizmetleriyle ilgili bir diğer sıkıntının da 112 acil servisi hizmetinin bu güne kadar 12 saatle sınırlı olması olduğunu anımsattı.

Yaptıkları çalışmayla 1 Temmuz’dan itibaren bu hizmetin de 24 saate çıkarıldığını dile getiren Üstel, bundan böyle bölgedeki acil bir sağlık sorununa daha yakın bir noktadan müdahale edilebileceğini dile getirdi.