KIBRIS Gazetesinden Ceren ÖZBİL’in haberine göre, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, Cumhurbaşkanı’na vekalet ettiği için kendisinin yerine vekalet eden Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Armağan Candan’ın dün meclisi açmadığını söyledi. Candan da “Biz CTP meclis grubu olarak hükümetin nisabı sağlayamaması halinde meclise girmeyeceğimizi duyurmuştuk ve o şekilde hareket ettik” dedi.

Başbakan Ersan Saner, “Eğer Meclis Başkan Yardımcısı, meclisi toplasaydı nisap sağlanmış olacaktı. Meclisi açmaya çalışmadan ‘nisap sağlanamadı’ demek doğru değil” dedi. Hükümet ortaklarından YDP Genel Başkanı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı da nisabın muhalefetin de sorunu olduğunu ifade ederek “Muhalefet, 26’yı bulup gensoru ile hükümeti düşüremiyor” şeklinde konuştu.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, halkın bu meclise dair beklentisinin kalmadığını belirtti. HP Genel Başkanı Kudret Özersay, hükümetin meclis desteğine sahip olmadığını ifade etti; TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, devletin bu şekilde yönetilemeyeceğini söyledi.

Haberin tamam KIBRIS Gazetesinde