Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, sosyal medya üzerinden açıklama yaparak, Koronavirüs aşısı olan vatandaşlarla konuştuğunu söyledi.

Özersay’ın paylaşımı şöyle:

Gerek 70 yaş üzerinde olan Annem, gerekse komşuları ve diğer tanıdığım ve aşı olmuş olan vatandaşlarımızla konuşuyorum. Görünen o ki bazı yerlerde aşı yapmazdan önce aşı olacak kişinin herhangi bir rahatsızlığı var mı ya da ilaç kullanıyor mu diye SORULMUYOR, bazı yerlerdeyse önce bu sorular SORULUYOR ve aşı ona göre yapılıyor. Bazı vatandaşlar şeker, kalp pili ve benzeri hususları kendileri sorduklarında “onu doktorunuza soracaksınız, biz bilmeyiz” yanıtı alabiliyorlar mesela. Yani görünen o ki YEKNESAK BİR UYGULAMA YOK.

Bu konuda Sağlık Bakanlığımızın kılavuz niteliğinde bir belge hazırlamasında; hastalara olası alerjik reaksiyonlara dair önceden bilgi içeren bir broşür verilmesinde; hangi durumda doktora başvurmaları gerektiği konusunda da bilgilendirilmelerinde ve aşı olacak olanların belki kan vermezden önce yaptığımız gibi bir form doldurarak belirli hususları tikleyerek sağlıkçılarımıza yeknesak bir bilgi vermelerinde fayda olabilir.