Günümüzde, geçmişe kıyasla, kadınlara yönelik ayrımcılıkla mücadelede mesafe alındığı bir gerçektir. Bununla birlikte, henüz arzu edilen düzeye ulaşıldığını söylemek mümkün değildir. Kadınların sosyal ve profesyonel hayattaki rolü artmakta olsa da, kadınların şiddetin hiçbir türüne maruz kalmadığı, siyasette eşit temsiliyetin mümkün olduğu, istihdamda ve yaşamın diğer tüm alanlarında cinsiyet ayrımcılığının olmadığı bir dünya düzeni için atılması gereken adımlara duyulan elzem ihtiyaç devam etmektedir.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından bu yılın teması; “Sürdürülebilir bir Yarın için Bugünden Cinsiyet Eşitliği” olarak belirlenmiştir. Bu bağlamda, kadınların başarısına fırsat verilen bir yapının, toplumların geleceğinin şekillenmesinde yaratacağı olumlu etki şüphesiz ki yadsınamaz. Başarılı kadınlar; kendine güvenen, demokratik, sağduyulu ve güçlü nesillerin ve aynı zamanda daha adil ve güzel bir dünya düzeninin de anahtarı olacaktır.

Bugün, İngiltere Kıbrıs Türk toplumunda, akademiden sanata, bilim dünyasından ticarete, siyasete ve sivil toplum alanına kadar pekçok farklı platformda birçok kadınımızın, yeteneğin yanısıra, sahip oldukları duyarlılık, titizlik ve çalışkanlıklarıyla başarılı işlere imza attığını görmek mutluluk ve gurur vericidir. Ortaya çıkan bu güzel örneklerin daha da artmasını ve tüm kadınlarımıza ilham vererek yeni projelere vesile olmasını diliyorum.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, kadınların yaşamın tüm alanlarında eşit haklara sahip olacağı ve özgürce yaşayıp üreteceği adil bir düzene ulaşılabilmesi için katkı koyan tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyor, tüm dünya kadınları için savaşların gölgesinde geçmeyecek daha güzel bir gelecek temenni ediyorum.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!