Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin 38’ci kuruluş yıldönümünü gururla kutluyoruz sayın seyirciler, Lefkoşa’da yaklaşık Bin 500 öğrenci 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı için yürüdü.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın bu yıl ikincisinidüzenlediği “Cumhuriyet Korteji”ne Lefkoşa bölgesindeki okullardan ilk, orta,
lise ve üniversite öğrencileri katıldı.

Cumhuriyet Meclisi’nde tamamlanan yürüyüşte öğrencilere hitap eden Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, “Atatürk’ün Bir Türk Dünyaya Bedeldir” sözünden hareket ederek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sahip çıkmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38’inci kuruluş yıldönümü kutlamaları başladı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın bu yıl ikincisini düzenlediği “Cumhuriyet Korteji” yine renkli görüntülere sahne oldu.

Lefkoşa bölgesindeki okullardan ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan korteje Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ve bakanlık bürokratları da katıldı.

Marşlar, şarkılar, KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti  bayrakları eşliğinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan Cumhuriyet Meclisi’ne yürüyen öğrencilere güzergah üzerinde bulunan vatandaşlar da destek verdi.

Cumhuriyet Meclisi bahçesinde öğrencilere seslenen Bakan Amcaoğlu, KKTC’ye sahip çıkılacağını vurguladı.

“Cumhuriyetimiz’in 38’nci yıldönümünü kutluyoruz, en büyük hedefimiz Cumhuriyete sahip çıkarak ileriye taşımak olmalıdır. Atatürk’ün özdeyişiyle “Bir Türk Dünya’ya bedeldir” sözünden hareket ederek Devletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Amcaoğlu’nun ardından Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Bedel Kibrit Özduru günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Meclisi bahçesindeki etkinlikte öğrenciler şiirler okudu , Halk Dansları gösterileri gerçekleştirildi.BRT