Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “Kıbrıs Türk tarafının görüşlerinin kendi görüşlerinden ibaret olduğu zehabına kapılmış değildir!!!” ifadelerine yer verdi.

Erhürman, "Sn. Tatar'ı, daha fazla zaman yitirmeden, Meclis'te temsil edilen siyasi partileri toplantıya davet etmeye çağırıyorum. Cumhurbaşkanlığı makamı dahil kimsenin, ülkenin ve halkın geleceğini "ben yaparım olur" zihniyeti ile belirlemeye kalkışma hakkı yoktur!!!” dedi.

Erhürman’ın paylaşımı şöyle:

“Sn. Tatar'ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasındaki önemli taahhütlerinden biri de her ay düzenli toplanacak bir "Ulusal Danışma Konseyi" oluşturulmasıydı.

Açıklamalarından anlıyoruz ki Şubat ayında "5+1 Zirve" beklentisi yüksek. Bırakın "Ulusal Danışma Konseyi"nin her ay düzenli toplanmasını, Meclis'teki siyasi partilerle bugüne kadar Kıbrıs konusunda tek bir toplantı dahi yapılmadı. Sn. Tatar Zirve'de "Kıbrıs Türk tarafının görüşleri"ni masaya taşıyacak. Umarım "Kıbrıs Türk tarafının görüşleri"nin kendi "görüşleri"nden ibaret olduğu zehabına kapılmış değildir!!!

Sn. Tatar'ı, daha fazla zaman yitirmeden, Meclis'te temsil edilen siyasi partileri toplantıya davet etmeye çağırıyorum. Cumhurbaşkanlığı makamı dahil kimsenin, ülkenin ve halkın geleceğini "ben yaparım olur" zihniyeti ile belirlemeye kalkışma hakkı yoktur!!!”