Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES), “eğitimde yaşanan sorunların çözümü için eğitim öğretimin tüm paydaşlarının bütünlüklü çözüm için bir çalıştayda buluşması” gerektiğini kaydetti.

KIBTES Başkanı Himmet Turgut yazılı açıklamasında, Meclis’te geçen hafta düzenlenen Öğretmenler Yasası’ndaki bazı değişiklik önerilerinin eğitimde yaşanan sorunları tekrar ortaya çıkardığını belirtti.

İlgili toplantıya KIBTES’in de davet edilmesini “hazmedemeyenlerin” eğitimin sorunlarını çözmek yerine kaosu artıracak söylemler geliştirdiğini iddia eden Turgut, ilgili davette katılımcılar arasında bulunan KIBTES’in çözüm önerilerinin; “dikkate alınmadığını, eğitim paydaşlarının dolgu malzemesi olarak kullanıldığını, toplantının eğitimin ve eğitim emekçilerinin sorunlarına çözüm getirmediğini, öğrenci ve velilerin beklentilerini karşılamadığını” savundu, günübirlik politikalar ve sürdürülebilir olmayan kararlar nedeniyle eğitim-öğretimin kaosa sürüklendiğini dile getirdi.

Turgut şöyle devam etti:

“Eğitimin gerçek sorunlarını çözmek yerine kısır tartışmaların içinde boğulan tüm taraflara önerimiz; eğitim ve öğretim sisteminde yaşanan tüm problemlerin tüm paydaşlarca konuşulacağı ve yaşanan sorunların öğretmenler yasasının tamamını da içine alacak, bütünlüklü olarak çözüme kavuşturacak Sorunlar ve Çözümler Çalıştayı’nın düzenlenmesidir.

KIBTES çözüm önerilerinin uygulanabilir ve öğretmen haklarını geriletmeyecek sonuçlar üretecek bir çalıştay düzenlenmesinin eğitim ve öğretimin sağlıklı yürümesi açısından önemli olduğunu hatırlatmakta; bakanlığımızı göreve çağırmaktadır.”